Koç Holding neden Romanya’ya yatırım yaptı? 575 milyon Euro + 140 milyon Euro’ya satın aldılar!

Koç Holding Romanya Craiova yatırımı
Koç Holding Romanya Craiova yatırımı

Koç Holding neden Romanya’ya yatırım yaptı? 575 milyon Euro + 140 milyon Euro’ya satın aldılar! Koç Holding Romanya Craiova yatırımı.

INSTAGRAM HESABIM

Ford Otosan ile Ford Motor Company arasında, Romanya’daki Craiova fabrikasının devralınmasına yönelik başlayan süreç geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Craiova’nın Ford Otosan’ın üretim tesisleri ağının önemli bir parçası olmasıyla birlikte şirketimizin mühendislik ve üretim tecrübesi, uluslararası boyuta taşınmış olacak” açıklamasını yaptı.

Ford Otosan tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Sözleşme uyarınca 2022’de gerçekleşmesi beklenen kapanışta 356 milyon Euro, Haziran 2025’te faiz dahil 196 milyon Euro, Aralık 2028’de ise faiz dahil 23 milyon Euro ödenecek olup, ayrıca Romanya fabrikasının 2028-2034 yılları için öngörülen kapasite kullanım oranına bağlı olarak 140 milyon Euro tutarına kadar ilave ödeme yapılabilecektir. 2022 yılında yapılacak ilk ödeme tutarı, devrin gerçekleşeceği tarihte net işletme sermayesi, net borç ve o tarihe kadar Yeni Nesil Courier projesine yapılan yatırım tutarına göre düzeltmeye tabi olacaktır” denildi.

Romanya Craiova fabrikasında günümüzde Puma ve EcoSport binek araç modelleri ile 1.0 litre Ecoboost benzinli motorları üretiliyor.

2022 yılının sonundan itibaren EcoSport üretimi sonlandırılacak.

Ford Puma üretimi devam ederken bu modele 2024 yılından itibaren elektrikli versiyonu eşlik edecek.

Bununla birlikte Yeni Nesil Ford Courier modeli de Craiova fabrikasında üretilecek.

Araç 2023 yılında içten yanmalı motorlarla, 2024 yılından itibaren elektrikli seçeneğiyle birlikte üretilecek.

Ford Otosan, Craiova’da 2023 yılında başlayacak Yeni Nesil Courier üretimi için 490 milyon Euro yatırım yapacak.

İşte bu nedenlerle bu yatırım gerçekleşti. Gönül keşke bunlar Türkiye’de olsaydı demiyor değil.

Fabrikada yenilenmiş ikinci el araba dönemi Türkiye’de resmen başladı! Yenilenmiş 2. el araba nedir?

Araba Habercisi Ekim 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ekim 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 44. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 44. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Koç Holding Romanya Craiova yatırımı.

Koç Holding Romanya Craiova yatırımı

Koç Holding Romanya Craiova yatırımı

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba