Lotus İmzalı Yeni Bir SUV Mu Geliyor? Lotus Genlerine Sahip Bir SUV Hiç Fena Olmaz!

Lotus SUV Geliyor

Çinli Geely Group çatısı altına girdikten sonra atılım yapan Lotus, az sayıda araç üretmesine rağmen motorsporlarındaki başarılarıyla ve ikonik modelleriyle gönüllerde ayrı bir yerde konumlanıyor. Lotus SUV Geliyor

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Lotus Haber, Lotus SUV, Lotus Yorum

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Geçen yıl, Jaguar Land Rover’ın eski direktörü Phil Popham, Lotus’un CEO pozisyonuna getirildi. Popham’ın Lotus’un tepesine getirilmesiyle beraber yeni bir iş planı oluşturduğu, tamamen yeni bir spor araba hazırlığı içinde olduğu biliniyor. Ayrıca birden fazla yeni model hazırlığı içerisinde de olduğu dedikodular arasında.

Colin Chapman’ın 70 yıl önce kurduğu Lotus’un niş bir spor araba markası olarak konumlandığını belirten Popham, konvansiyonel modellere de yöneldiklerini hatta spor sedan veya SUV üretebileceklerini belirtiyor. Popham, yaptığı açıklamada, çıkaracakları bu modellerde de Lotus genlerini koruyarak hafif ve yol tutuşu oldukça iyi modeller olacağını ekledi.

İngiltere Norfolk’da yer alan fabrikalarında yeni bir model geliştirdiklerini belirten Popham, bu sene sonunda bu modelin lansmanını yapacaklarını söyledi. Ayrıca, yeni bir platform üzerinde de çalıştıklarını belirten CEO, bu platformun birden fazla modelin şekilleneceği bir yapıda geliştirildiğini belirtti. SUV konusunda ise, Lotus’un hafif ve hızlı spor araba modelleriyle niş bir marka olduğunu ancak Geely’nin mühendislik alt yapısıyla Lotus genlerine bağlı kalınabilecek bir SUV üretebilme ihtimalinin çok uzak olmadığını ekledi.

Geely bünyesine katılan markaların bugüne kadar yaptıkları atılımları biliyoruz. En büyük örnek ise Volvo. Geely grubu, yıllardır süregelen marka genleriyle oynamadan yapılan yeniliklerle Pazar payını artıran ve model çeşitliliği sunan bir marka haline getirmeyi iyi biliyor.

Porsche Cayenne ile yakaladığı karlılığı, Macan ile devam ettirdi. Lamborghini, Urus’u piyasaya sundu. Hatta dinamik patronların markası Bentley bile Bentayga ile SUV piyasasına giriş yaptı. Maserati, Levante ile Alfa Romeo ise Stelvio ile modaya uymuşken Lotus’un çıkaracağı SUV model oldukça dikkat çekecektir. Bekleyip göreceğiz ancak Lotus markasını artık daha sık duyacağımız kesin.

[irp posts=”3510″ name=”Eyvah Evlilik Yıl dönümünü Unuttum! Skoda ProjectaPal Özelliği ile Unutmak Tarihe Karışıyor :)”]

Lotus SUV Geliyor

Araba Habercisi Dergisi

Yeni Hyundai i30’un Yaşam Alanı Böyle Olacak! İşte Hyundai’nin Yeni Kokpit Tasarımı!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba