İtalyan Fiat, Magneti Marelli’yi 5.8 Milyar Euro Karşılığında Japonlara Sattı!

Magneti Marelli Satıldı
Magneti Marelli Satıldı

Fiat Chrysler Grubu, iştiraki olduğu otomotiv sektörü için parça üreten Magneti Marelli’yi Japon Calsonic Kansei CK Holding firmasına sattı. Satış için belirlenen 6.5 milyar euroluk değere rağmen 5.8 milyar euroya devir gerçekleştirildi. İtalya merkezli otomotiv parça üreticisi Magneti Marelli, Türkiye dahil olmak üzere 20 ülkede ofisi, 85 üretim tesisi ve 15 Ar-Ge merkeziyle faaliyet gösteriyor. Magneti Marelli Satıldı

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Otomobil Dergisi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

FCA Grubu, geçtiğimiz yaz Magneti Marelli’nin başındaki isim Sergio Marchionne’nin sağlık problemleri yerine Jeep yöneticisi Mike Manley’i şirketin başına getirmişti. Marchionne, bu atamadan tam 4 gün sonra hayatını kaybetmişti. Manley, şirketi yeniden yapılandırarak Magneti Marelli’nin başına Ermanno Ferrari’yi getirmişti. Ancak beklenen değişim yakalanamamış ve FCA grubu Magneti Marelli’nin satışı için karar vermişti.

Satın almayla beraber şirketin ismi Magneti Marelli CK Holdings Co.Ltd. olarak değişti. Calsonic Kansei’nin CEO’su Beda Bolzenius açıklamalarda bulundu. ‘Anlaşmamızın en önemli noktası olarak FCA grubunun uzun yıllar sürecek tedarikçisi olmaya devam edeceğiz. Müşterilerimize tek bir firma olarak hizmet edebilmek için hem kültürel hem de operasyonel entegrasyonu sağlamak en önemli önceliğimiz’ dedi.

Calsonic Kansei dünya çapında parça üreticisi olarak 2017 yılında 9.1 milyar euroluk satış gerçekleştirmişti. Magneti Marelli ise yine 2017 yılında 9.2 milyar euroluk satış yapmıştı. Bu satın almayla birlikte birleşen iki firma otomotiv sektörünün parça üretimi noktasında dünya pazarını çok daha fazla domine edeceğini söyleyebiliriz.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Magneti Marelli Satıldı

Araba Habercisi Dergisi

1 Kadın 1 Erkek Volvo XC40 D4 AWD 190 Beygir Testi

Fiat Ticari Araçlar’dan 60 Bin TL’ye Sıfır Faizli Kampanya Başlatıldı! 2018 Modellerde Geçerli!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba