Elektrikli Hyundai IONIQ Makyajlandı! Batarya Kapasitesi Artarak 300 Km Menzile Yükseldi!

Elektrikli Hyundai IONIQ Makyajlandı
Elektrikli Hyundai IONIQ Makyajlandı

Hyundai IONIQ, 2016 yılında tanıtıldığında üç elektrikli seçenekle, hibrit, plug-in hibrit ve tam elektrikli olarak piyasaya sunulan ilk arabaydı. Hyundai’nin devrim niteliğindeki çevre dostu modeli IONIQ donanımsal ve tasarımsal makyaj operasyonu geçirdi. Diğer bir çok üretici hala ilk elektrikli modellerini planlarken, Hyundai bu konuda öncü olmaya devam ediyor. Elektrikli Hyundai IONIQ Makyajlandı

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Otomobil Dergisi, Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Sürüşleri, Otomobil Sürüşleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Yeni Hyundai IONIQ, gelişmiş Blue Link bağlantısı, SmartSense aktif güvenlik ve sürüş asistan sistemleriyle son teknolojiyi sunuyor. Buna ek olarak hem dış hem de iç mekanda tasarımsal güncellemeler yapılmış. En önemli yenilik ise mevcut pilin kapasitesi %36 oranında artırılarak 38.3 kWh’a yükseltilmiş.

[irp posts=”4567″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs 2019 Sayısı Turkcell Dergilik’te İndirme Linki Haberde!”]

2016’daki lansmanından bugüne 60.000’den fazla satan IONIQ, Hyundai’nin elektrikli modellerinin öncüsü konumunda. Hidrojen yakıt hücresine sahip NEXO ve elektrikli Kona ile birlikte Hyundai, şu anda geleneksel üreticiler içerisinde en geniş elektrikli model seçeneği sunan marka olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Yeni elektrikli IONIQ’in bataryası 28 kWh’den 38.3 kWh’a yükseltildi. Bu sayede %36 daha fazla kapasiteye sahip batarya sayesinde 300 km menzil sunuyor. Elektrikli motor 136 beygir güce ve 295 Nm torka sahip. Şarj imkanı olarak da 6.6 kW’den 7.2 kW’a yükseltilen yeni IONIQ, 100 kW’lık hızlı şarj istasyonlarında 54 dakika gibi kısa bir sürede %80 doldurulabiliyor.

Yeni IONIQ Hybrid ve IONIQ Plug-in modellerinde ise 105 beygir güç ve 147 Nm tork sağlayan 1,6 litre GDI, direkt enjeksiyonlu benzinli dört silindirli motora yer verilmiş. IONIQ Hybrid’in arka koltukların altına yerleştirilmiş 1,56 kWh kapasiteli lityum-iyon-polimer batarya ile çalışan elektrik motoru, maksimum 170 Nm tork ile 43,5 HP (32 kW) güç sunuyor. Plug-in versiyonu ise 8,9 kWh lityum-iyon-polimer batarya ile çalışan elektrikli motoruyla, maksimum 170 Nm tork ile 60,5 HP (44,5 kW) sunuyor. Elektrikli motor, IONIQ Hybrid’in tam elektrikli modla 120 km/s hıza kadar sürüş sağlıyor. IONIQ’i seçen sürücüler, 8,9 kWh pil ile çalışan 50 kilometreden fazla tam elektrikli sürüş mesafesine (WLTP standartlarında) ulaşabiliyor.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Elektrikli Hyundai IONIQ Makyajlandı

1 Kadın 1 Erkek Volvo XC40 D4 AWD 190 Beygir Testi

https://www.youtube.com/watch?v=GAHYOu4dWmQ

Hyundai’nin Tüm Modellerinde Kullanmaya Başlayacağı Yeni İç Mekan Açıklandı! Videolu!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba