Mercedes Benz Avrupa’da Kendi Bayilerini Kuruyor! Otomotivin Yeni Yolu Bu mu?

Mercedes Benz Avrupa Bayileri
Mercedes Benz Avrupa Bayileri

Daimler’in bir türlü yıldızı parlamayan ama ikonik olan markası Smart’ın yöneticiliğinde bulunan Katrin Adt, Mercedes-Benz’in Avrupa bayilerinin koordinatörlüğü görevine getirildi. 46 yaşındaki yönetici, geçtiğimiz Ekim ayında selefi Annette Winkler’den görevi devralmıştı. Mercedes Benz Avrupa Bayileri

Araba Testleri, Araba Testi, Otomobil Testleri, Otomobil Testi

Araba Habercisi Dergisi
youtube.com/msemedya

Temmuz ayından itibaren Adt, Mercedes Benz’in Avrupa Bayi Koordinatörü olarak görevine devam edecek. Adt’nin başında olduğu departman, geçtiğimiz yıllarda Mercedes-Benz’in birçok franchise verdiği bayisinin bayiliği bırakmasıyla markanın kendi bayilerini oluşturmasından oluşan bir departman.

[irp posts=”5572″ name=”Araba Habercisi Dergisi Yaz Sayısı Çıktı! Temmuz Ağustos Sayısında Neler Var?”]

Araba Habercisi Dergisi Yaz Sayısı Çıktı! Temmuz Ağustos Sayısında Neler Var?

Daimler, Mart ayı sonlarında Smart’daki hisselerinin yarısını satmayı kabul etti. 2022’den itibaren, markanın yeni modelleri, Çinli milyarder Li Shufu tarafından kontrol edilen Geely ile JV’nin bir parçası olarak yalnızca küresel pazarlar için Çin’de üretilecek. Li ayrıca Daimler’in en büyük tek hissedarı konumunda bulunuyor. % 3 hisseyle başlayan yatırımını sermaye piyasalarında zorunlu açıklama yönetmeliğine takılmamak için tasarlanmış gizli bir planla neredeyse Daimler’in hisselerinin %10’unu elinde bulundurduğu biliniyor.

Pazartesi günü, Daimler, Smart’ın ABD ve Kanada’daki satışları durduracağını ve sebep olarak da ülkelerde azalan küçük sınıf otomobil pazarını öne sürdüğünü açıkladı.

Smart’ın küresel satışları geçen yıl yüzde 4.6 düşüşle 128.802’ye geriledi.

Mercedes Benz Avrupa Bayileri

Araba Habercisi Dergisi

Mercedes Benz Avrupa Bayileri
Mercedes Benz Avrupa Bayileri

Mercedes Benz Avrupa Bayileri, Katrin Adt, Araba Haberleri, Araba Testleri, Araba Testi, Otomobil Testleri, Otomobil Testi

O Hareketli Bir Süper Bilgisayar! Kamyonlarda da Yan Aynaları Kaldırıyorlar!

Nikola ve Bosch’un geliştirme ortaklığı sayesinde elde edilen yeni güç aktarım sistemi, Nikola TIR serisinin özünü oluşturuyor. Nikola ve Bosch, güç aktarım sistemi ve buna entegre edilen araç şasisini yeniden tasarladı. Temel araç serisini sağlamak üzere tasarlanan yakıt hücresi sistemi, Nikola ve Bosch tarafından birlikte geliştirildi. İki şirket, TIR’lara yönelik ilk gerçek çift motorlu ticari araç e-Aksını geliştirmek için uyum içerisinde çalıştı. Geliştirilen e-Aks, Bosch rotorları ve statörlerini barındırıyor. Ayrıca Bosch, TIR’ın işlevsel emniyet çalışmalarına da katkıda bulundu.

O Hareketli Bir Süper Bilgisayar! Kamyonlarda da Yan Aynaları Kaldırıyorlar!

Youtube Murat Tosun