Mercedes Benz C200d Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Her detayıyla göz alıcı bir arabayla teste çıktım!

Mercedes Benz C200d Test.

Mercedes Benz C200d Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Her detayıyla göz alıcı bir arabayla teste çıktım! Mercedes Benz C200d Test.

Instagram Hesabım

Mercedes Benz C200d her detayıyla göz alıcı bir araba olarak karşıma çıktı. Premium araçlar söz konusu olduğunda Mercedes Benz bu araçla sınıfının üzerine çıkmış durumda.

Şunu açık bir şekilde ifade etmeliyim Mercedes Benz her model yenilemesi ile birlikte çıtayı çok yükseklere çıkarıyor. Bu durum Mercedes Benz Yeni C Serisi için de aynı şekilde. Yeni versiyonunun Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte bunu net bir şekilde bir kez daha görmüş olduk. Yeni Mercedes Benz C Serisi için küçük S Serisi yorumları bile yapıldı.
Mercedes Benz C Serisi’nin bu versiyonu sizlerin de göreceğiniz gibi aracın her detayıyla göz alıcı. Göz alıcı olmasının yanında kalite ve güç konusunda da çok iddialı. Onu yolda görüp ona bakmamanız için sırtınızın ona dönük olması gerekiyor. Bu aracı test ederken onunla geçirdiğim süre boyunca sadece benim değil çevremizdekilerin neredeyse tamamının bu şekilde düşündüğünü gördüm. Yüzüne baktığımız zaman güçlü ve karizmatik görünen araç bunu tüm tasarım detaylarına başarılı bir şekilde yansıtmış durumda. Arka taraftan, yandan, önden ona nereden bakarsanız bakın albenisi çok yüksek ve karizmatik giyimli bir araç görüyorsunuz.

Mercedes Benz C200d Test.

Dış tasarımında bu kadar iddialı olan bir otomobilin iç mekanı da es geçilmemiş. Bu bölümde de kalite, karizma ve iyi görünüm ön planda. Sürücü kapısını açıp, koltuğuna oturduğunuz anda kendinizi mükemmel hissediyorsunuz. Güvenlik, konfor, sürüş keyfi gibi detayların hissini daha ilk koltuğa oturduğunuz anda anlıyorsunuz. Gerçekten büyük bir başarı. Marka logosunu kapatarak bir yaşam alanı testi yapsak eminiz herkes aynı şekilde düşünecektir. Yani marka logosunun getirdiği artıyla bu hissin yaşandığını düşünmüyoruz.
Her şeyin yerli yerinde olduğu yaşam alanında kullanışlılık ve kalite üst seviyede. Sessizlik konusunda da son derece iyi. Yaptığım tüm farklı zemin testlerinde sessizlik değerleri bu aracın en sevdiğim yanlarından oldu. Bunun yanında süspansiyon sisteminin başarılı çalışma karakteri sayesinde darbe gürültüsü de yaşam alanında neredeyse hiç yok. Teknolojinin tüm detaylarının yer aldığı yaşam alanında, eşya gözlerinin sayısı, görüş açıları, genişlik gibi konularda aracın içinde bulunun herkesi mutlu edecek yapıda.

Mercedes Benz C200d Test

İşte onun en önemli kozlarından biri. Markalar dizel motor üretimini sonlandırmaya başlamış olsa bile Mercedes Benz bizlere son derece iddialı, küçük hacimli bir dizel motor seçeneği sunuyor. Motor kaputunun altında yatan 1.6 litrelik dizel ünite 160 HP gibi son derece iddialı bir güç üretiyor. 1597 cc hacmindeki dizel üniteye 9 ileri oranlı otomatik şanzıman 9G-TRONIC eşlik ediyor. Bu ikilinin birlikteliği performans açısından zorlanmadan beğenimi kazandı. Ara hızlanma değerleri konusunda da iddialı sonuçlar ortaya koydu. Dizel motorun sevdiğim yanlarından birisi sessiz ve sarsıntısız çalışma karakteri oldu. Motor kaputunun altında neredeyse dizel bir motor yattığını anlamıyorsunuz. Bu birleşimin yakıt tüketim açısından fabrika tarafından açılan ortalama tüketim miktarı 4.9 litre. 9 ileri oranlı otomatik şanzımanın başarılı çalışma karakteri yaptığım yol testlerinde bizlerin de iyi sonuçlar elde etmesini sağladı. 100 km karma yol parkurunda yaptığımız testte 6.2 litre gibi başarılı bir yakıt tüketimi ile yetindi.

Mercedes Benz C200d Test

Konfor onun göbek adı. Hepimizin bildiği gibi Mercedes Benz modelleri söz konusu olduğu zaman konforu da standart olarak satın almış olursunuz. Bu durum bu araçta da aynen bu şekilde hatta bazı özellikleri ile daha da ileriye gitmiş. İster şehir ister kalabalık trafik ister otoyol kullanımı olsun konfor konusundan bir damla olsun ödün vermeyen bir araç. Adım attığı her yere yanınızda konforu da getiriyor. Mercedes Benz modellerinin Premium rakiplerine karşı en önemli eksikliği olarak sürüş keyfi ve dinamikliği gösterilirdi. Sonunda başardılar ve konfor ile birlikte dinamikliği de aynı anda araçlarında sunar hale geldiler. Mercedes Benz Yeni C200d modelinde yaptığım testler sırasında bu iki özelliğin çok iyi bir şekilde harmanlandığını gördüm. Önemli bir başarı ve Mercedes Benz’in rakipleri ile olan tek farklılığı da artık ortadan kalkmış.

2014 yılında EuroNCAP çarpışma testine giren Mercedes C Serisi, markasının başarılı özelliklerini koruyan modellerden. Mercedes Benz C Serisi çarpışma testinin ardından, % 92 yetişkin, % 84 çocuk, % 77 yaya koruması sağlarken % 70’lik güvenlik yardımcıları puanıyla alanında en iyilerinden oldu.

Bir alt sınıfta kalmayı kabullenmemiş ve kendinizi E Serisi’nin içinde hissedeceğiniz kadar iyi bir otomobil. Mercedes Benz bu modelle birlikte adımlarını çok hızlı atmış ve rakiplerinin önemli bir bölümünün önüne geçmiş durumda. Yenisinin gelmesiyle birlikte bu adım çok daha ileriye taşınmış olacak.

Mercedes Benz C200d Test

Mercedes Benz C200d Teknik Özellikleri
Motor: 1.6 lt / Motor Hacmi: 1597 cc / Silindir Adedi: 4 / Maksimum Güç: 160 HP / Maksimum Tork: 360 Nm

Mercedes Benz C200d Performans Verileri
0-100 km/s Hızlanma: 9.2 sn / Maksimum Hız: 220 km/s

Mercedes Benz C200d Frenleri
Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Mercedes Benz C200d Yakıt Tüketimi Miktarı
Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 5.4 lt / 100 km / Şehir Dışı: 4.7 lt / 100 km / Karma: 4.9 lt / 100 km / Test: 6.2 lt / 100 km / CO2 Emisyonu: 130 gr/km

Mercedes Benz C200d Boyutlar
Uzunluk: 4686 mm / Genişlik: 1810 mm / Yükseklik: 1442 mm / Dingil Mesafesi: 2840 mm

Mercedes Benz C200d Bagaj kapasitesi
445 lt / Yakıt Depo Kapasitesi: 41 lt / Boş Ağırlık: 1685 kg Lastik Boyutu: 225/45 R17

Mercedes Benz C200d Test.

Yeni Skoda Fabia ne zaman satışa sunulacak? 2021 Skoda Fabia’nın Almanya başlangıç fiyatı belli oldu!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba