Mercedes Benz 2019 İlk Çeyrek Satış Rakamları Rekor Kırdı! 561 bin Adet Sattılar!

Mercedes Benz Satış Rakamları
Mercedes Benz Satış Rakamları

Mercedes-Benz 2019 yılının ilk çeyreğini dünya çapında 560.873 adetlik binek araba satışıyla tamamladı. Mercedes Benz Satış Rakamları

Araba Dergisi, Araba Test, Araba Yorum, Araba Haber, Araba Sürüş, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Mercedes Satış, Mercedes Satış Rakamları, Mercedes Yorum, Mercedes Haber

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Son üç yılın rakamlarında Mercedes-Benz yılın ilk çeyreğini hep 550.000 adetlik satışın üzerinde tamamlıyor. Mercedes Benz sadece bu yılın Mart ayında 227.644 adetlik satış gerçekleştirildi. İlk üç aylık satış adetlerinde Mercedes’in özellikle SUV ve kompakt segmentte ciddi artışlar mevcut. Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Avustralya, Güney Kore, Kanada ve Brezilya gibi pek çok ülkede premium segmentte Mercedes-Benz, pazar lideri konumunu sürdürmeye devam ediyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Daimler Yönetim Kurulu Üyesi ve Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Direktörü Britta Seeger, Mercedes-Benz’in ilk çeyrek rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, Mercedes-Benz’in Çin pazarındaki en iyi çeyreği geçirdiğini ve Avrupa’da yeni B Serisi’nin tanıtımının oldukça ilgi gördüğünü belirtti. Mayıs ayında yeni CLA Coupe’nin shoowroomlarda yerini alacağını da söyleyen Seeger, yılın 3. Çeyreğinde de GLC ve GLC Coupe’nin satışa sunulacağını ekledi.

Avrupa’daki Mercedes-Benz satışları ilk çeyrekte toplam 224.678 adet olarak gerçekleşti. CLA ve GLE modellerinin kasa değiştirmesi sebebiyle satışlarının azaldığı göze çarpıyor. Avrupa’daki en iyi pazarı olan Almanya’da ise ilk çeyrekte Mercedes-Benz 70.542 adetlik satış rakamına ulaştı.

Asya’da ise sadece geçtiğimiz ay içerisinde 87.509 adet arabayı kullanıcısıyla buluşturan Mercedes-Benz, Çin’de rekor kırdı. Çin satış rakamı ise 61.913 adet olarak kaydedildi. İlk çeyrekte Çin’de toplam 174.343 adet Mercedes-Benz markalı araba kullanıcılarıyla buluştu. Bu rakam, Mercedes-Benz için bir rekor. Çin’de en popüler modelleri ise uzatılmış dingil mesafeleriyle satışa sunulan C ve E Serisi.

Daimler çatısı altında ilk çeyrekte gerçekleştirilen satış adedi ise 587.921 adet. Bu rakamın 560.873 adetlik kısmını Mercedes-Benz, 27.048 adetlik kısmını ise Smart markası oluşturuyor.

[irp posts=”3892″ name=”50 Milyon TL’lik Aston Martin! Karşınızda Sadece 19 Tane Üretilecek DB4 GT Zagato!”]

Mercedes Benz Satış Rakamları

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Audi A7 Sportback Testi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba