Türkiye’de Mercedes Benz ve BMW Rekabeti Ne Durumda? BMW Neden Bu Kadar Geride Kaldı?

Mercedes BMW Satış Karşılaştırması.
Mercedes BMW Satış Karşılaştırması.

Araç Satış Rakamları Mercedes BMW, Mercedes BMW Satış Karşılaştırması, Hangi Marka Daha Çok Satıyor, 2020 Araç Satış Rakamları.

Türkiye’de Mercedes Benz ve BMW Rekabeti Ne Durumda? BMW Neden Bu Kadar Geride Kaldı? Mercedes BMW Satış Karşılaştırması. 2020 Araç Satış Rakamları. Mercedes Benz Türkiye ve Borusan Oto BMW 2020 satış rakamları.

Instagram Hesabım

Otomotiv Distribütörleri Derneği ODD tarafından açıklanan satış rakamlarına göre iki premium markanın satış karşılaştırmasını yaptım. Öncelikle Mercedes Benz Türkiye ve Borusan Oto BMW 2020 satış rakamlarına bakalım.

Mercedes Benz Türkiye yılın geride bıraktığımız 5 ayının sonunda toplam 6266 adetlik satış rakamına imza atmış. 2020 yılının ilk beş ay toplamında Borusan Otomotiv BMW’nin satış rakamı 2798 adet olarak gerçekleşmiş. Yani Mercedes Benz Türkiye satışları Borusan Otomotiv BMW’nin satış rakamlarını iki katından daha fazla geçmiş durumda.

Peki Mercedes Benz Türkiye ve BMW Türkiye’nin satış rakamlarına modeller bazında bakarsak durum nasıl? Öncelikle her iki markanın da öne çıkan modellerine bakalım. Mercedes Benz C Serisi 2020 yılının ilk 5 ayında 1432 adet satmış. BMW Türkiye’nin iddialı modeli 3 Serisi’nin satış rakamıysa 923 adet olarak gerçekleşmiş.

Bu rekabette amiral gemilerinin satış rakamlarına bakacak olursak Mercedes Benz Türkiye yılın ilk beş ayında 1124 adet E Serisi satışı gerçekleştirmiş. BMW Türkiye 5 Serisi satışlarıysa 2020 yılının ilk beş ayında 494 adet olarak gerçekleşmiş. İşte iki markanın arasında yaşanan rekabette öne çıkan modellerinin satış rakamları bu şekilde.

BMW Türkiye satış rakamlarının rakibinin karşısında bu kadar etkisiz kalmasının en önemli nedeni bence halktan kopmuş olmaları. Halk yerine kendilerine daha üst gördükleri bir kitleyi seçtiler ve sonuçlar ortada. Umarım Borusan Otomotiv en yakın zamanda bu tip bir iletişim yapmaya son verir ve eski günlerine döner.

Türkiye’nin En Çok Satan 20 Sedan Modeli Hangileri? İşte 5 Ay Sonunda En Çok Satan Sedanlar!

Araba Habercisi Haziran 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi ikinci yılın beşinci sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 18. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz. Araba Habercisi Dergisi ayrıca Dijital basın dergilikte.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba