Merkez Bankası 2023 2024 Enflasyon Tahminleri Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları için ne anlama geliyor?

Merkez Bankası Enflasyon Tahmini Araba Fiyatları.
Merkez Bankası Enflasyon Tahmini Araba Fiyatları.

Merkez Bankası Enflasyon Tahmini Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları için ne anlama geliyor? Merkez Bankası Enflasyon Tahmini Araba Fiyatları.

Otomobil Yatırım Aracı Olmaktan Çıkar mı?

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminin 35,7 puan artırarak yüzde 58’e çıkardı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yaptığı açıklamada bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Enflasyon patikamızda önemli güncelleme gerçekleştirdik. Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’e (önceki yüzde 22,3), 2024 için yüzde 33’e (önceki yüzde 8,8) yükselttik. 2025 sonu enflasyon tahmini yüzde 15 olarak belirlendi.”

Peki bu enflasyon tahminleri otomobil sektörü için ne anlama geliyor. Bu konuyu en basit şekilde anlatmak için Ocak ayında fiyatı 1.000.000 TL olan bir sıfır kilometre arabayı ele alalım.

Ocak 2023 tarihinde 1 milyon TL olan araba sadece enflasyon değişimiyle yıl sonunda 1 milyon 580 bin TL olacak. Aynı otomobilin fiyatı yine sadece enflasyon değişimiyle 2024 yılının sonunda da 2 milyon 100 bin TL olacak anlamına geliyor. Unutmayın burada diğer artışlar olmadan sadece enflasyon tahminlerine göre hesaplama yaptım. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan parasal sıkılaştırma sürecinin döviz kuru istikrarını da destekleyeceğini de dile getiriyor.

Ford Focus Sedan Modelinin 0 km Liste Fiyatı Nasıl? Ford Focus Sedan kaç paraya satışa sunuluyor?

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Merkez Bankası Enflasyon Tahmini Araba Fiyatları.

Merkez Bankası Enflasyon Tahmini Araba Fiyatları.

Merkez Bankası Enflasyon Tahmini Araba Fiyatları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba