Kompakt SUV Sınıfının Lideri Nissan Qashqai Sürücüsüz Oluyor! ProPILOT Nedir?

Nissan Qashqai Otonom ProPILOT
Nissan Qashqai Otonom ProPILOT

Sabah uyandın, yola çıktın ve yanından sürücüsüz bir Nissan Qashqai geçtiğini gördün. Yok yok bir kahve daha içmen gerekmiyor Nissan Qashqai sürücüsüz oluyor. Nissan Qashqai Otonom ProPILOT

Nissan, tüm Qashqai modellerinde, ProPILOT sürüş destek sistemini sunacak. Ödüllü ProPILOT sistemi şu anda tüm otomatik vitesli Qashqai modellerinde sunulmaya başlandı.

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

ProPILOT sürüş destek sistemi, adaptif sürüş konforu sunuyor. Bulunulan yoldaki şeritleri takip eden ve öndeki araçla olan mesafeyi de kullanarak konforlu ve rahat bir kullanım imkanı sunuyor.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Nissan Elektrikli Dondurma Aracı Konseptiyle ‘Doğa Dostu Dondurma’ Yenmesini Sağlayacak!

ProPILOT özellikleri arasında şerit takibi, adaptif hız kontrolü ve yoğun trafikte durma ve kalkma da dahil olmak üzere öndeki aracı takip etme özellikleri bulunuyor.

Nissan’ın İngiltere Ülke Müdürü Kalyana Sivagnanam yaptığı açıklamada; ‘Nissan Qashqai, kullanıcılarına sunduğu deneyimi geliştiren yenilikçi tasarım ve teknolojiler konusunda her zaman öncü olmuştur. Gelişmiş ProPILOT sürüş destek sistemimiz de, modelimize güven, sürüş hakimiyeti ve eğlence katıyor’ dedi.

ProPILOT sistemi %100 elektrikli Nissan LEAF, Serena, Altime ve Rogue modellerinde bulunuyor. Artık Qashqai’de de olacak olan ProPILOT’un bu yıl sonuna kadar X-Trail modelinde de sunulması bekleniyor.

ProPILOT sıradan sürüş esnasında sürücülerin konforunu artırırken yorgunluğu da azaltmayı hedefliyor. Hem sıkışık trafikte düşük hızlarda hem de otobanda yüksek hızlarda çalışabilen sistem hem hızlanma hem de frenleme kontrolü yapıyor. Kullanımı basit olan ProPILOT, Qashqai’nin direksiyonunda yer alan düğme ile aktifleştiriliyor. Öndeki araçla mesafeyi ön ızgarasında yer alan radar sayesinde koruyor. Qashqai’nin ön camında yer alan kamera sayesinde de trafik ve yol koşulları sistem tarafından kontrol ediliyor. ProPILOT sistemi Nissan’ın otonom sürüşe giden yoldaki ilk adımı olarak öne çıkıyor.

Nissan Qashqai Otonom ProPILOT, Araba Habercisi Dergisi.

Nissan Qashqai ProPILOT, Kompakt SUV Modeller, Otonom SUV, Sürücüsüz Araba, Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Karşılaştırma, Otomobil Karşılaştırma

Yeni Jeep Renegade Türkiye’de Satışa Sunuldu! 1.6 litrelik Multijet II Otomatik Seçeneği Var!

Yenilenen Renegade, kabin içerisinde de konfordan taviz vermiyor. Baş ve omuz mesafesi konusunda başarılı olan Renegade’in geçirdiği makyaj kapsamında iç mekânı da gündelik yaşamı kolaylaştıran pratik özelliklerle donatılıyor. Renegade, yenilenen orta konsol yapısı sayesinde farklı boyutlarda yeni eşya gözleri ile 1,2 litrelik ek saklama alanı sunmasıyla da dikkat çekiyor.

 

Fiyat Açısından En Kolay Ulaşılabilen Jeep Modeli Renegade Kaç Paraya Satılıyor?

 

 

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba