Nissan Qashqai 1.3 lt 160 HP DCT Şanzıman Ne Zaman Satışa Sunuluyor?

Nissan Qashqai yeni benzinli motor yeni şanzıman
Nissan Qashqai yeni benzinli motor yeni şanzıman

Nissan Qashqai’de önemli bir değişim yaşandı. Türkiye’nin en çok satan SUV modelinde artık 1.2 litre ve 1.6 litre benzinli motorlar kullanılmayacak. Bunların yerine yepyeni bir benzinli motor geldi. Yenilikler bunla da sınırlı kalmadı ve eleştirilen CVT şanzıman yerine artık çift kavramalı 7 ileri oranlı şanzıman görev yapacak. Nissan Qashqai yeni benzinli motor yeni şanzıman

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Türkiye’nin en çok satan SUV modeli olan Nissan Qashqai’de çok önemli bir motor değişimi yaşandı. Yepyeni benzinli motor ve çift kavramalı şanzımanlı seçeneğin Mart ayının sonralarına doğru satışa sunulması bekleniyor.

Nissan Qashqai motor seçenekleri

Nissan Qashqai’de hem 1.2 litre benzinli hem de 1.6 litre benzinli motor seçenekleri tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. 1.2 lt ve 1.6 lt benzinli motor seçenekleri yerine yepyeni 1.3 litrelik benzinli motor seçeneği geldi.

Nissan Qashqai yeni 1.3 litre benzinli

Nissan Qashqai’de kullanılacak olan 1.3 litrelik motor ilk kez bu modelde karşımıza çıkıyor. Nissan tarafından bu motor seçeneğinin en önemli iki özelliği olarak daha düşük tüketim değerlerine sahip olduğu ve daha düşük emisyon verilerine sahip olduğu açıklanıyor. İki araç içinde verilen ortalama yakıt tüketim miktarı 4.8 litre.  Nissan’ın yeni 1,3 litrelik benzinli motoru, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı tarafından geliştirilirken 40.000 saatlik test ve simülasyona tabi tutulmuş. Yeni motor seçeneği ayrıca Mercedes modellerinde de görev yapacak.

Nissan Qashqai yeni 1.3 litre gücü

Nissan Qashqai’nin motor kaputunun altında görev yapmaya başlayan yeni 1.3 litrelik ünite sunduklarıyla göz kamaştıran güç verilerine imza atıyor. Bu motor seçeneğinin 140 HP ve 160 HP güç üreten iki versiyonu bulunuyor. Ürettiği tork verisi ise sırasıyla 240 Nm ve 270 Nm.

Qashqai’ye CVT Yenine Çift Kavramalı Otomatik Şanzıman Geldi

Bu motor seçeneği beraberinde çok önemli bir değişimi de getirdi. Nissan Qashqai’de kullanılan ve eleştirilen CVT otomatik şanzıman tarih oldu. Bu şanzımanın yerine Nissan Qashqai modelinde artık 7 ileri oranlı, çift kavramalı otomatik şanzıman görev yapacak.

1.3 litre Nissan Qashqai performans verileri

Yaşanan bu değişimin ardından 1.2 litre motor seçeneğine göre 0-100 km/s hızlanma 10.6 saniyede gerçekleşirken, 1,3 litrelik motor seçeneği ve otomatik şanzımanla bu süre 10.5 saniye olarak açıklanıyor. Hızlanma değerinde çok büyük bir fark olmazken çift kavramalı otomatik şanzımanın kullanılması ve artan gücü esneklik değerlerinde çok daha iyi sonuçlar ortaya çıkmasını sağlıyor. 80-100 km/s hızlanma 5.7 saniyeden 4.5 saniyeye düşerken (yüzde 21 iyileşme), 100-120 km/s ara hızlanma değeri ise daha iyi bir sonuç olarak yüzde 35 oranında iyileşmiş.

Nissan Qashqai 1.3 lt 160 HP DCT

Nissan Qashqai 1.3 lt 140 HP DCT Türkiye’de ne zaman satılacak?

Bu kombinasyon için herhangi bir Türkiye tarihi bulunmuyor. Ancak 1.2 litre CVT yerine bu seçeneği beklemenizi tavsiye ederiz. Çünkü aralarında dağlar kadar fark var.

 

[irp posts=”2793″ name=”Renault EZ Konsept Otomobilleri Üçlüsüne Uluslararası Otomobil Festivali’nde Büyük Ödül”]

Nissan Qashqai yeni benzinli motor yeni şanzıman

Araba Habercisi

Youtube 1 Kadın 1 Erkek araba testleri hız kesmeden devam ediyor

Nissan Qashqai yeni benzinli motor yeni şanzıman
Nissan Qashqai yeni benzinli motor yeni şanzıman

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba