Kimse kusura bakmasın Türkiye’den Romanya’ya gitti diye sevinemem! 2. el oto pazarı ne durumda?

Otomotiv Gazeteleri 4 Eylül 2023
Otomotiv Gazeteleri 4 Eylül 2023

Kimse kusura bakmasın ama Türkiye’den Romanya’ya gitti diye sevinemem! 2. el oto pazarı ne durumda? Otomotiv Gazeteleri 4 Eylül 2023.

Hafif ticari araç üretiminde Fiat Doblo’nun ardından Ford Courier modeline de veda ettik. Artık ithal bir araç olarak satılacak olan Ford Courier son çeyrekte Türkiye’de satışa sunulacak. Türkiye üretimi devam etse gelecek yıl elektrikli hafif ticari araç versiyonunu da biz üretiyor olacaktık. Tourneo Courier ilk olarak 2023 son çeyrekte benzinli manuel & otomatik modelleriyle pazara sunulurken, 100% elektrikli E-Tourneo Courier, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren Ford Otosan’ın Romanya’daki Craiova fabrikasında üretilecek ve 2024 sonunda satışa sunulacak. Geliştirme, tasarım ve mühendislik süreçlerinde Ford Otosan imzası taşıyan yeni E-Tourneo Courier modelinin üretimini Romanya yerine burada yapıyor olsak çok daha iyi olmaz mıydı?

Koç Holding yönetimindeki bir başka şirket olan Tofaş büyük bir değişim yaşıyor. Hepimizin bildiği gibi Türkiye’nin gurur modellerinden biri olan Fiat Doblo’nun üretimi bitti. Doblo artık ithal bir araç olarak satışa sunuluyor. Ağustos satış sonuçları bugün açıklanacak ama ithal Doblo’nun bundan önceki satış rakamları çok parlak değil. Türkiye’de üretilen ve yollarda en çok gördüğümüz modellerden biri olan Fiat Fiorino’nun üretimi de gelecek yıl sonunda bitiyor. Türkiye’nin en çok satan otomobili olan Fiat Egea modelinin üretimi de yeni bir açıklama gelmezse 2025 yılının sonunda bitiyor. TOFAŞ ve Ford Otosan fabrikalarında artık orta boy hafif ticari araç üretimi yapılacak.

Fiat, Peugeot, Opel, Citroen online satışa geçiyor! 14 markalı Stellantis planlamayı resmen açıkladı!

2. El Otomobil pazarı ne durumda?

TÜİK verilerine göre temmuz ayında 232 bin 253 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların %43,7’sini motosiklet, %41,3’ünü otomobil, %9,3’ünü kamyonet, %3,5’ini traktör, %1,6’sını kamyon, %0,3’ünü minibüs, %0,2’sini otobüs ve %0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre %19,9 arttı. Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre kamyonette %32,7, otomobilde %26,9, kamyonda %21,8, motosiklette %13,7, minibüste %13,3, traktörde %0,5 artarken özel amaçlı taşıtta %54,4 ve otobüste %6,5 azaldı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 27 milyon 754 bin 948 oldu. Devri yapılan otomobil sayısı geçen yıla göre Temmuz ayında artış gösterdi. Ancak son beş ayın rakamlarına baktığımız zaman en düşük otomobil devir sayısı Temmuz 2023 sonuçlarında gelmiş oldu.

Zamlar frene bastı Egea yatırım aracı olmaktan çıktı! İşte Fiat Egea Sedan Eylül 2023 liste fiyatları!

Otomotiv Gazeteleri 4 Eylül 2023.

Stellantis online satışa geçiyor!

Stellantis yönetimi yayınladığı basın bülteniyle birlikte Avrupa bayi ağında yeni sözleşmelerin imzalandığını duyurdu. Yeni Satış Modeli olan acente sistemi, 4 Eylül 2023’ten itibaren Hollanda, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg’da yürürlüğe girecek.

Yeni Multivan Türkiye’de!

Volkswagen yeni Multivan’ı Türkiye’de satışa sundu. Yeni Multivan, Volkswagen Caravelle’nin yerini alacak iddiaları vardı bakalım bu durum nasıl sonuçlanacak. Multivan plug-in hibrit seçeneğiyle satışa sunuldu. Doğuş Otomotiv fiyatı 3.750.000 TL olarak açıkladı.

Mercedes EQA ve EQB yenilendi

Menzil artırıldı. Mercedes yönetimi yaptığı açıklamada konu hakkında şunlara yer verdi: “Artık EQA ve EQB yeni görünüm, çok sayıda verimlilik güncellemesi ve kullanışlı özellikleri sayesinde elektrikli araçlara geçiş yapacaklar için daha da çekici hale geliyor.”

Otomotiv Gazeteleri 4 Eylül 2023.

Otomotiv Gazeteleri 4 Eylül 2023.

Otomotiv Gazeteleri 4 Eylül 2023.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba