Otomotivin 2025 Devrimine Hazır Mısın?

Otomotiv Devrimi 2025, Otomobil Devrimi 2025, Otomotiv 2025 Planı, Otomobiller Değişiyor, Arabalar Değişiyor, Geleneksel Araba Üretimi Bitiyor, Otomotiv Değişimi 2025 Geliyor. Otomotivin 2025 Planları Neler?

Youtube Kanalımız

[irp posts=”13468″ name=”Araba Habercisi Dergisi Şubat 2020 Sayısı Çıktı!”]

Otomotivin 2025 Planları Neler?

Otomotiv 2025 Planlarında Neler Var? Bugüne kadar olan her şeyi unutun. Çünkü 2025 yılında hatta bugünden başlayarak otomotiv büyük bir değişim geçirecek. Geleneksel üretimi dev markalar birer birer terk ediyor. Neredeyse hepsi 2025 planlarını teker teker ortaya döküyor. Bunlar bize açıklanan değişim kısımları. Arka planda geleneksel üretimle ilgili neler olduğunu şimdilik bilmiyoruz.

Yepyeni Otomotiv Çağı Başlıyor.

Otomotiv firmaları yaptığım kaba hesapla şimdilik 1 Trilyon Euro değişim için yatırım yaptı. Bu rakam 2025 planları dahilinde çok rahat iki ya da üç katına çıkacak diye düşünüyorum. Artık otomotivin değişimi kaçınılmaz. Bu geçiş sırasında hep birlikte ayakta kalanlara ve kalamayanlara şahitlik edeceğiz. Geçişe hazır olmayan firmalar kendini net bir şekilde belli ederken, geçiş yaptıklarını söyleyen firmalar “Ya Tutmazsa” endişesi yaşıyor. Benim markam çok sağlam günleri de geride kalıyor.

Otomotiv 2025 Değişim Planlarında Neler Var?

Elbette hepimizin bildiği gibi elektrikli çağa geçiyoruz. Bundan elektrikli otomobiller için sürekli yatırım yapılıyor sonucuna varmayın. Bunun içinde kendi kendine giden otomobiller büyük yer kaplıyor. Kendi kendine giden otomobilleri şarj edecek otoyollar konuşuluyor. Artık otomobil satın alınmayacak kiralanacak planlarına göre satın almalar, yatırımlar yapılıyor. Ulaşımın farklı bir boyuta geçeceği düşünülüyor ve firmalar elektrikli helikopter taksi için hazırlıklar yapıyor. Bunun gibi çok sayıda değişim planı var. Fabrikalar kapanıyor, birleşiyor, yenileri açılıyor. Elbette en üzücü kısmı neredeyse yüzbinlere varan otomotiv çalışanı işsiz kalıyor.

Murat Tosun Tavsiyesi.

28 yıldır bu işi yapan biri olarak size söyleyebileceğim tek şey: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Buna hazırlıklı olun. Hemen bugün olmayacak ama bana göre 3 yıl sonra her şey yarı yarıya değişmiş olacak. Türkiye’de bir şey değişmez düşüncesine kapılmayın. Türkiye Yerli Otomobili ile çağı yakaladı ve 2025 değişiminin iyi oyuncularından biri oldu. Böyle bir değişim olmayacaksa neden Yerli Otomobil geleneksel üretimlerde değil? Neden benzinli ya da dizel motoru yok?

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba