Bu Tır Sürücüsüz 4500 Kilometre Boyunca Yük Taşıdı!

Otonom Kamyon Yolculukları Başladı.
Otonom Kamyon Yolculukları Başladı.

Otonom sürüş teknolojileri alanında faaliyet gösteren Plus.ai ilk ticari nakliye hizmetini tamamen sürücüsüz olarak gerçekleştirdi. Toplamda 4.506 kilometre süren yolculuk Kaliforniya’dan Pensilvanya’ya üç gün içerisinde gerçekleşti. Otonom Kamyon Yolculukları Başladı.

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube.com/msemedya

[irp posts=”10435″ name=”Turkcell Dergilik’te Araba Habercisi Aralık Sayısını Okudunuz mu?”]

Güvenlik nedeniyle tır içerisinde bir sürücü ve bir mühendis bulunduruldu. Tırın taşıdığı malzeme ise tereyağıydı. Plus.ai’nin kurucusu ve CEO’su yaptığı açıklamada sistemin son derece güvenli olduğunu ancak yasal düzenlemeler nedeniyle arka planda bir sürücü ve verileri izlemek ve geliştirmek için bir mühendis bulundurduklarını belirtti. Tamamen otonom sürüş sistemine sahip tırda kamera ve radarlar bulunuyor. Tüm bu radarlar ve kameralarla hava durumundan yol durumuna kadar birçok veri analiz ediliyor. Nakliyesi yapılan tereyağının firma yetkilisi Yone Dewberry ise, ‘Özellikle tereyağı nakliyesinde zaman önemli bir faktördür. Hem zaman hem de yakıt bakımından verimli olan bu nakliye sisteminin işimize değer katacağına inanıyoruz’ dedi.

Yeni Nissan Juke Yarı Otonom Olarak Geliyor!

Otonom kamyon ve tırlar konusunda ilk ve tek çözüm Plus.ai’nin değil. Geçtiğimiz ay Florida otobanında Starsky Robotik firmasının otonom sisteminin test sürüşü yapılmıştı. Start-upların yanı sıra dünya devi markaların da otonom nakliye sistemleri çözümleri test ediliyor. Bu noktada ön plana çıkan üç marka bulunuyor. Bunlar; Volvo, Scania ve Mercedes. Kamyon şoförlüğü mesleği bitiyor mu, ne dersiniz? Otonom sürüş sistemleriyle birlikte şoförlük gibi köklü bir mesleğin bitişini sağlar mı bilemeyiz ancak çok daha verimli ve hızlı bir nakliye sağlanacağı kesin.

Ford Otosan Aralık 2019 kampanyalarını açıkladı.

Otonom Kamyon Yolculukları Başladı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba