5 Milyon LPG’li Araç Sahibi İçin Müjdeli Haber Geldi! Otopark Yasakları Kaldırılıyor!

Otoparklarda LPG Serbest Oluyor

Trafikteki yaklaşık 5 milyon LPG’li araç için sevindirici haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi. Otoparklarda LPG Serbest Oluyor

LPG giremez, LPGli araba giremez, otoparka lpg giremez, LPG haberleri, otopark lpg yasak, araba haberleri, araba dergileri gibi detaylar haberimizde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

1996 yılından itibaren kapalı otoparklara kabul edilmeyen LPG’li araçların kabul edilmesi için çalışmalara başlandı. Özellikle Avrupa’da LPG’li araçlar kapalı otoparklara serbestçe park edebiliyorken Türkiye’de Avrupa standartlarını karşılayan otoparkların bulunmaması LPG’li araçlar için büyük problem teşkil ediyor. Trafikteki araçların yüzde 37,8’ini oluşturan LPG’li araç sahipleri sevindirici haberi almak için beklemeye başladı.

Kapalı otoparkların gerekli altyapıya sahip olmaması sebebiyle 20 yıldır LPG ile çalışan araçların kapalı otoparklara girememesi durumu son buluyor. Kapalı otoparkların AB standartlarında havalandırma ve emniyet sensörlerine sahip olması yeterliyken, LPG’li araç sahibi müşteriler bu altyapıyı sağlamayan AVM’lere giremiyorlar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Açıkladı

Ancak uzun yıllardır süren bu haksız durum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in LPG’li araçların kapalı otoparklara kabul edilmesi gerektiğine dair düşüncesini açıklaması ile değişme iklimine girdi. Şimdi gerek LPG kullanıcılarının, gerek kapalı otopark işletmelerinin ve gerekse LPG sektöründeki tüm paydaşlardan oluşan milyonlarca vatandaşın gözü-kulağı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, üç bakanlığın ortak yürüttüğünü duyurduğu çalışmanın tamamlanmasında.

Türkiye’deki Otomobillerin Yüzde 38,8’i LPG’li

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2019 yılı Ocak ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre trafiğe kayıtlı 12 milyon 437 bin 250 adet otomobilin yüzde 37,8’ini oluşturan 4 milyon 703 bin 163 araç LPG kullanıyor.

BRC’nin Türkiye distribütörü 2A Mühendislik CEO’su Kadir Örücü

BRC’nin Türkiye distribütörü 2A Mühendislik CEO’su Kadir Örücü, LPG’li araçların kapalı otoparklara kabul edilmesine yönelik bakanlıklar düzeyinde başlatılan çalışmayı olumlu bulduklarını belirterek, “Sunduğumuz yüksek teknoloji ve güven, milyonlarca araç kullanıcısının on yıllardır süren deneyiminin yanı sıra bilimsel araştırmalarla kendini kanıtlamış durumda.

Bununla birlikte LPG’li araçların kapalı otoparklara girememesinin asıl muhatabı aslında Avrupa Standartlarını karşılayamayan AVM’ler idi. Gelişmiş ülkelerde LPG’li araçların kapalı otoparklara serbestçe park edebildiği bilinen bir gerçek iken, ne yazık ki başta AVM’ler olmak üzere kapalı otopark inşa edilen noktalarda gerekli havalandırma ve sensör cihazlarının konuşlandırılmasından imtina edildi.

[irp posts=”3046″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mart Sayısı Çıktı! Dergi İndirme Linkleri Haberimizde!”]

Otoparklarda LPG Serbest Oluyor

Araba Habercisi Murat Tosun

Araba Habercisi Dergisi Mart Sayısı Çıktı! Dergi İndirme Linkleri Haberimizde!

Otoparklarda LPG Serbest Oluyor, LPG Yasağı Kalkıyor, LPG Serbest Oluyor, LPG Haberleri, Araba Haberleri, Araba Dergileri, Kullanılmış Araba, Araba Habercisi Dergisi, Otomobil Haberleri

Otoparklarda LPG Serbest Oluyor, LPG Yasağı Kalkıyor, LPG Serbest Oluyor, LPG Haberleri, Araba Haberleri, Araba Dergileri, Kullanılmış Araba, Araba Habercisi Dergisi, Otomobil Haberleri
Otoparklarda LPG Serbest Oluyor

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba