Egea giderken, Dacia gelir mi? Uzun zamandır aklımda olan bu soruyu eski CEO köşesinde yorumladı!

Oyak Renault Dacia üretir mi
Oyak Renault Dacia üretir mi

Egea giderken, Dacia gelir mi? Uzun zamandır aklımda olan bu soruyu eski CEO köşesinde yorumladı! Oyak Renault Dacia üretir mi?

TOGG KAÇ PARA OLUR?

Oyak Renault Dacia üretir mi?

Uzun zamandır aklımda olan bir sorunun cevabını arıyorum: Egea üretimi biterken, Dacia üretimi başlar mı? İki farklı grup ve iki farklı marka olduğunu biliyorum. Ben bu olaya Türkiye’de üretilen araçlar gözüyle bakıyorum. Tofaş yönetimi tarafından açıklanan bilgilere göre 2025 yılında Türkiye’nin efsanesi Fiat Egea ailesinin üretimi sona erecek. Oyak Renault tarafındaysa Megane Sedan üretimi bitti. Makyajlanacak Renault Clio ve yılın sonuna doğru Mitsubishi Colt modeli burada üretilecek. Bunların yanına Dacia Sandero eklense müthiş olur diye düşünürken Renault Mais’in eski CEO’su İbrahim Aybar’ın kendi internet sitesinde yaptığı şu açıklamaya denk geldim.

İbrahim Aybar ve Renault geçmişine bakacak olursan kendi internet sitesinde yer alan bilgi şu şekilde: “Ekim 2000 ile Ağustos 2016 yılları arasında Oyak bünyesinde Renault MAİS Genel Müdürü olarak atandım ve 16 yıl bu görevi yaptım.” İbrahim Bey kendi sitesinde yaptığı açıklamada şu bilgiye yer vermiş: “Görüyoruz ki 2023 yılına podyuma çıkarak başlayan Dacia bu yıl oldukça iddialı olacak. Umarım ve dilerim ki 1971 yılından bu yana Renault‘un önemli üretim merkezi olan ülkemiz, kardeş markası Dacia‘nın da önemli bir üretim merkezi olur.” 16 yıl Renault Mais CEO’su olan İbrahim Beyden böyle bir yorum gelmesi bence çok önemli.

TOGG AVAX NFT

Ön sipariş dönemi ile ilgili Togg yönetimi bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Bu açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Ülke olarak içinde bulunduğumuz böylesine zor bir dönemde ve felaketin hemen ertesinde yeni bir açık artırma yapmayı doğru bulmadık. Açık artırmanın ileri bir tarihe ertelendiğinin duyurulmasından sonra bazı kullanıcılar Trumore dijital varlık cüzdanlarındaki AVAX’larını çektiler, bazıları ise cüzdanlarında tutmaya devam etti. (Burada açıkça ifade etmek gerekir ki; Togg’un kullanıcıların cüzdanlarına müdahale etme, AVAX’larına el koyma, bloke etme, satma ve sonra yeniden geri alma yetkisi yoktur.)” İşte bu konu hakkında yapılan açıklama bu şekilde. Bu açıklamayla birlikte Togg yönetimi kompakt SUV modelin satış süreciyle ilgili de bilgilendirme yaptı: “Marka, mart ayı içinde web sitesi ve Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş almaya başlayacak, siparişleri ve siparişlerin teslimat sıralaması çekilişle belirlenecek ve mart ayı sonundan itibaren ilk akıllı cihazlarını kullanıcılarına teslim etmeye başlayacaktır.” Togg başlangıç fiyatını çok soran oluyor. Bu konu hakkında benim yorumum 1 milyon TL ile 1.100.000 TL arasında bir yerde olacağı. Sözünü ettiğim bu fiyat 200 beygirlik, daha az menzilli olan versiyon için geçerli.

ARABA HABERCİSİ MART 2023 SAYISINI İNDİR

Renault Megane Satışlarına ne oldu?

Her zaman satış rakamlarında podyumda olmasına alışkın olduğum Renault Megane Sedan 2022 toplam araç satışlarında 32. sıraya geriledi. Neler oldu anlayamadım ama Oyak Renault yerine Karsan tarafından üretilmeye başlamasının ardından sanırım üretim tam olarak oturmadı.

Araba Habercisi Dergisi Artık ücretsiz

Beşinci yılını geride bıraktığımız Araba Habercisi Dergisi bundan böyle ücretsiz olarak yayınlanacak. Dergi arabahabercisi.com web sitesinde, Turkcell Dergilik ve Magzter Dergilik üzerinden ücretsiz olarak okunabilecek. Hep daha iyisi için çalışmaya devam ediyoruz.

531 km menzilli MG ZS EV Türkiye’de

Yenilenen birçok özelliğine ek olarak batarya kapasitesi de yükseltilen MG ZS EV’nin 440 km WLTP menzili, şehir içi kullanımlarda 591 km’ye ulaşıyor. ZS EV, sunduğu yeni teknolojilerden biri olan V2L araçtan araca şarj özelliğiyle dev powerbank görevi de yapıyor.

Oyak Renault Dacia üretir mi?

Oyak Renault Dacia üretir mi

Oyak Renault Dacia üretir mi?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba