Peugeot CEO’su Elektrikli Modeller Konusunda Sabırsızlanıyor! e-Legend Rafa Mı Kalktı?

Peugeot 208 plugin hibrit
Peugeot 208 plugin hibrit

Peugeot, PSA Grubu çatısı altındaki en değerli marka olarak göze çarpıyor. 3008 ve 5008 modellerinin tüm dünya pazarlarındaki iyi satışlarını 2008, 208 ve 308 ile de destekliyor. Bu sene Peugeot, tamamen elektrikli yeni 208, plug-in hibrit versiyonlu 508 ve 3008 modellerini de satışa sunacak. Peugeot 208 plugin hibrit

Araba Dergisi. Araba Test, Araba Haber, Araba Sürüş, Araba Yorum, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Peugeot Hibrit, Peugeot 208 hibrit, Peugeot Haber

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato, Peugeot’un gelecek planlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘208 modelimizle birlikte vurguladığımız üç ana nokta var. Birincisi dizayn. Eşsiz ve karşı konulamaz bir dizayna sahip. İkincisi 3008 ile başlattığımız ve çok beğenilen, kullanımı kolay, premium algısını artıran i-kokpit iç dizaynı. Son olarak da kullanıcılarımızın ihtiyacını tam olarak karşılayacak motor seçeneklerini sunmamız. Ayrıca 208, bu sınıfta ilk 8 ileri otomatik şanzımanı kullanan model.’ dedi.

PSA CEO’su Carlos Tavares, Peugeot markasıyla Amerika pazarında PSA’nın tekrar etkin yer alabileceğini belirtmişti. Peugeot’un dünya pazarlarındaki planlarından da bahseden Peugeot CEO’su Imparato, önümüzdeki sene içerisinde Amerika pazarıyla ilgili planları olduğunu belirtti. Ölçeklendirilebilir bir şekilde pazara geri dönmek istediklerini, milyarlarca dolarlık operasyonel maliyetleri boşuna harcamak istemediklerini söyledi. 2007 yılında yapılan 3008 lansmanında, California’daki odak müşteri grubuyla yapılan araştırmada modelin özellikle dizaynı, i-kokpit iç dizaynı ve sürüş deneyiminin çok beğenildiğinden bahsetti. Peugeot olarak şu an Avrupa merkezli bir markayız ancak Avrupa ve Avrupa dışı pazarlardaki risklerimizi ve pazar payımızı dengelemek istiyoruz diye ekledi.

Konsept modeli olan e-Legend spor coupe hakkında da değerlendirmelerde bulunan CEO Imparato, bu modelle ilgili çok güzel geri dönüşler aldıklarını belirtti. Şu anda odaklandıklarını noktanın model gamlarının elektrikliye çevrilmesi olduğunu belirten Imparato, e-Legend modeli için 250 milyon euroluk bir yatırım yapmaları gerektiğini, bu yatırım karşılığında da yıllık 20.000 adet satış gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti. 80.000 euro satış fiyatına sahip bir arabanın 20.000 adetlik satışının kolay olmadığını, bunun yerine şu an için odaklarına pazarda yüksek paya sahip mevcut modellerinin elektrikli versiyonlarına yatırım yapmayı aldıklarını açıkladı.

[irp posts=”3937″ name=”180 Beygirlik Hibrit Toyota Corolla Hatchback Geliyor! Üstelik 3.7 Litre Yakacak!”]

Peugeot 208 plugin hibrit

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Audi A7 Sportback Testi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba