AliBaba İle Porsche Ortak Oluyor! Bu İlginç Ortaklık Neler Getirecek?

Porsche Alibaba Ortaklık
Porsche Alibaba Ortaklık

Porsche, dijital olarak sunduğu hizmetleri geliştirerek satışlarını artırmak istiyor. Bu yüzden de Çinli teknoloji devleri Tencent Holdings, Alibaba ve Baidu ile iş birliği yapacak. Porsche Alibaba Ortaklık

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Porsche Haber, Porsche Test, Porsche Yorum

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Şangay Otomobil Fuarı’nda Porsche CEO’su Oliver Blume açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, Çin’e özel olarak ses tanıma, navigasyon ve WeChat entegrasyonu gibi özelliklerin yerel teknoloji ortaklarıyla geliştirileceğini belirtti. Porsche, akademik olarak da Tongji Üniversitesi’yle ortak bir çalışma yürüterek teknoloji geliştirecek.

[irp posts=”4418″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs 2019 Sayısı Çıktı! Yine Dopdolu Bir Araba Dergisi Oldu!”]

Bu hamleyle Volkswagen grubunun en karlı markası olan Porsche, Çin’de daha güçlü hale gelecek. Google Maps yerine Alibaba’nın AutoNavi programını, WhatsApp yerine de Tencent’in WeChat’i kullanılacak.

Çin, elektrikli araba pazarının en büyük olduğu Pazar ve bu noktada da Porsche projelerini hızlandırıyor. Porsche’nin ilk tam elektrikli modeli Taycan, bu yıl sonunda satışa çıkıyor. Taycan’ın daha geniş versiyonu olan Cross Turismo’nun da kısa süre içinde satışa çıkması planlanıyor.

Porsche, bu yıl satışlarına %12’lik bir düşüşle başladı. Bu düşüşün sebepleri arasında her ne kadar genel ekonomik durum sebep olsa da Avrupa’da uygulanmaya başlanacak olan emisyon standartları nedeniyle dizel motorların üretimde yavaşlatılması ve modellerin kasa değişimlerinin de payı var. Ayrıca üretiminin tamamının Avrupa’da olması ve uygulanan yüksek gümrük vergileri de her ne kadar satışlara etki etse de kullanıcılarının üst gelir grubunda yer alması Porsche’yi bu konuda çok zorlamıyor.

Porsche, ikonik modeli 911’in yeni kasasını tanıtmasıyla bu yıl satışlarının artacağını öngörüyor. Porsche’nin Çin’de en çok satılan modelleri Macan ve Cayenne gibi SUV modeller olmasına rağmen, 911 modelinin satışları için iyimserler.

[irp posts=”4244″ name=”Büyüleyici Audi Q8 50 TDI Quattro 286 HP Tiptronic Testim arabam.com’da Yayınlandı!”]

Porsche Alibaba Ortaklık

Araba Habercisi Dergisi

1 Kadın 1 Erkek Volvo XC40 D4 AWD 190 Beygir Testi

.
.

Porsche Alibaba Ortaklık, Elektrikli Porsche, Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba