Porsche Üretimini Yüzde 82 Artırdı Ama Emisyon Miktarını Yüzde 75 Oranında Azalttı!

Porsche Emisyon Haberleri
Porsche Emisyon Haberleri

Porsche, 2014 yılından bugüne araç başına düşen karbondioksit emisyon miktarını yüzde 75’ten fazla, enerji tüketimini ise yaklaşık yüzde 31 oranında düşürdü. Porsche Emisyon Haberleri

Araba Test, Araba Yorum, Araba Dergisi, Araba Sürüş, Araba Haber, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Porsche Haber, Porsche Yorum

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Porsche 2018’de Zuffenhausen ve Leipzig’de ürettiği araç sayısını 101 bin 449 (2014) adetten 184 bin 791 adede çıkartarak üretimini yüzde 82 oranında artırdı.
Porsche, son 5 yıl içerisinde sürdürülebilirlik konusunda büyük bir ilerleme kaydetti ve araç başına düşen karbondioksit emisyonunu yüzde 75’ten fazla azalttı.

Porsche AG Üretim ve Lojistik Yürütme Kurulu Üyesi Albrecht Reimold

“Porsche markası olarak çevre ve iklimin korunması konusundaki sorumluluklarımızın farkındayız.” diyen Porsche AG Üretim ve Lojistik Yürütme Kurulu Üyesi Albrecht Reimold, “Araçlarımızı daha da çevre dostu hale getirmek için devamlı olarak iyileştirme çalışmaları yürütüyoruz. Porsche’nin yaptığı büyük küçük birçok girişim, şirketin tüm faaliyet alanlarında ekolojik sürdürülebilirliklerinin adım adım iyileştirilmesini sağlayacak genel bir konsept oluşturuyor.” diye konuştu.

Porsche Su Tüketimini Yüzde 20 Azalttı

Ekonomik başarılarına ek olarak ölçülebilen sürdürülebilirlik alanında da bir ilerleme kaydedebilmek adına Porsche, “Üretimde Çevresel Etkinin Azaltılması” konusunu kendisi için performans göstergesi olarak belirliyor. Karbondioksit emisyonları ve enerji tüketimine ek olarak genel tatlı su tüketimi ve kullanılan uçucu organik bileşik (UOB) miktarı da bu konuya dahil göstergelerdendir. Porsche 2014 yılına kıyasla üretimde yüzde 34 daha az çözücü kullanmış, araç başına su tüketimini yüzde 20 azaltmıştır.

Porsche Sıfır Etkili Fabrika vizyonu

“Sürdürülebilirlik, birçok bireysel unsurun bir toplamıdır.” diyen Albrecht Reimold şunları da ekliyor: “İlk tam elektrikli spor otomobilimiz Taycan, sonbaharda üretim hattından çıkacak. Taycan’ın fabrikadaki tüm üretim süreci karbonsuz olacak. Hedefimiz, Sıfır Etkili Fabrika yaklaşımıyla gelecekte herhangi bir ekolojik ayak izi bırakmamak.”

Porsche Zuffenhausen’daki yeni Taycan fabrikasının inşasında da öncü bir rol üstleniyor. Azot oksitleri emebilen bir yüzey teknolojisi ilk defa fabrikanın titanyum dioksitle kaplı alüminyum kaplı cephelerinde kullanılıyor.

Bu kaplama bir katalizör görevi görüyor ve gün ışığı ile havadaki düşük neme maruz kaldığında emilen kirletici partikülleri su ve nitrat gibi zararsız maddelere dönüştürüyor. İlk pilot projesinde Porsche, yaklaşık on park yeri büyüklüğüne denk gelen 126 metrekarelik bir alanda yüksek teknolojili azot oksit emici, on ağacın yaptığı işi gören cepheyi test ediyor.

[irp posts=”3791″ name=”Nissan Qashqai Nisan Ayı Kampanyasında 50 Bin TL Krediye Yüzde Sıfır Faiz Uygulanıyor!”]

Porsche Emisyon Haberleri

Araba Habercisi Dergisi

Hyundai’nin Yeni Kokpit Tasarımını Gördünüz Mü? Yeni Kokpitin Videosu Haberde!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba