Volvo İlk 6 Ayda Rekor Satış Gerçekleştirdi 13.8 Milyar Dolarlık Satış Yaptı!

Volvo Satış Rakamlarında Rekor Kırdı
Volvo Satış Rakamlarında Rekor Kırdı

Volvo Satış Rakamlarında Rekor Kırdı! Volvo, 2019’un ilk yarısında 13.8 milyar dolarlık satış yaparak rekor kırdı. Yılın ilk altı ayında gerçekleştirdiği satışlarda 340.286 adetlik rekor bir satış adeti yakalayarak %7.3 satışlarını artırdı. Volvo, ABD, Çin ve Avrupa genelinde Pazar payı kazandı. İngiltere’de %30, Almanya’da ise %32’lik büyümesiyle dikkat çekti. Volvo Satış Rakamlarında Rekor Kırdı!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Volvo Cars Başkanı Hakan Samuelsson, Volvo’nun yeni modellerinin yarattığı rüzgardan faydalanarak dönem boyunca büyüme ve Pazar payını artırma için çalıştıklarını belirtti. Samuelsson, ‘Dünyadaki çoğu pazarda araç satışlarının düştüğü bir dönemde, biz güçlü bir büyüme kaydettik. Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde Pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz, ancak artan fiyat baskısı ve mevzuatlar toplam karımızı azalttı. Bu yılın başlarında aldığımız maliyet önlemlerini yılın ikinci yarısında yürürlüğe koyacağız’ dedi.

Bu yılın geri kalanında Volvo tamamen yenilenen model gamıyla birlikte markaya artan talebin ve artan üretim kapasitesiyle satış ve gelirde büyümeyi sürdürmeyi hedefliyor. Piyasa koşullarının kar marjları üzerinde sürekli bir baskı yapması bekleniyor. Ancak satış hacminin büyümesi ve maliyet önlemlerinin alınmasıyla, yılın ikinci yarısında Volvo geçen yıla oranla daha fazla kar elde etmeyi hedefliyor.

Volvo Satış Rakamlarında Rekor Kırdı! Araba Habercisi Dergisi.

Volvo Modelleri
Volvo Modelleri

Almanya ve Fransa, Çin’in Elektrikli Araçlardaki Hızlı Gelişiminden Endişe Duyuyor!

Almanya ve Fransa, Çin’in otomotiv endüstrisindeki hızlı gelişiminden endişe duyuyor. AB’deki otomotiv sektörü istihdamı %6,1’ini oluşturuyor ve tam 13.8 milyon kişiye iş imkanı sunuyor. Bu noktada da elektrikli otomobil geleceğiyle birlikte batarya üretimine de odaklanıyorlar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Şubat ayında yaptığı açıklamada, ‘elektrikli araçların bataryalarının %100’ünün Asya’da üretildiği bir durumdan memnun olunamayacağını’ söylemişti. AB’nin uygulamaya koyduğu program neticesinde 2025 yılında şu anda büyük batarya üreticisi bulunmayan Avrupa’da, yeni üretime girecek Avrupalı şirketlerin kapasite olarak ABD’ye rakip olması bekleniyor.

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

Yatırımları artırmak için atılan adımlar neticesinde, Fransa ve Almanya, milyarlarca euroyu batarya endüstrisine aktarıyor. Sefcovic, AB Komisyonu’nun devlet yardımı önerisini Ekim ayı sonunda yürürlüğe gireceğini belirtti. Fransa ve Almanya, yanlarına İspanya, İsveç ve Polonya’yı da alarak güçlü bir şekilde üretimi teşvik etmeyi planlıyor.

Bir diğer adım ise Avrupa Yatırım Bankası, Mayıs ayında NorthVolt firmasına İsveç’te bir batarya tesisi kurması için 350 milyon euroluk bir krediye onay verdi. Ayrıca Avrupa Kalkınma Bankası ile birlikte, bataryalar için ihtiyaç duyulan nadir toprak elementlerinin zenginleştirilmesi için yıl sonunda bir hammadde tesisi kurulması planlanıyor.

Mayıs ayında AB, batarya üretimini teşvik etmek için Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve diğer yatırımcılarla birlikte toplam 100 milyon euroluk bir girişim fonu da oluşturdu.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba