NEDİR BU RENAULT 5 E-TECH? Ne zaman satılacak? Neden uygun fiyatlı elektrikli bir araç olarak çıktı?

Renault 5 E Tech 2024.
Renault 5 E Tech 2024.

NEDİR BU RENAULT 5 E-TECH? Ne zaman satılacak? Neden uygun fiyatlı elektrikli bir araç olarak çıktı? Renault 5 E Tech 2024.

GEELY EN SONUNDA GELDİ! Gümbür gümbür geliyorlar!

Renault 5 efsanesi geri döndü. Üstelik rakiplerine göre daha kolay ulaşılan bir fiyat etiketine sahip olacak. İyi ama neden? Cevabı basit: Çin. Çin’den gelen uygun fiyatlı elektrikli otomobillerle başa çıkabilmek için Avrupalı üreticiler bu yolu buldu ve uygun fiyatlı (20 bin Euro) elektrikli araç üretmeye karar verdiler. Bu durum sadece Renault için geçerli değil. Avrupalı tüm markalar uygun fiyatlı elektrikli otomobil üretecek.

Bana gönderilen basın bülteninde açıklanan bilgilere göre aracın detaylarını haberin devamında bulabilirsiniz.

“MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Renault, bu yıl Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yeni nesil bir otomotiv şirketine dönüşümünü gözler önüne seriyor. Fuarda dünya lansmanı gerçekleştirilen ve ikonik öğeleriyle dikkat çeken Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli benzersiz bir model. İlk kez 1972 yılında satışa sunulan ve kullanıcıların kalplerinde yer edinen bu özel model, şimdi en ileri teknolojilere ve elektrikli güç-aktarma sistemine sahip bir tasarım harikası olarak tekrar kullanıcıların kalbini fethetmeye geliyor. Renault’daki elektrik devriminin yepyeni yüzü olan Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli’yi 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planlanıyoruz. MAİS olarak, Renault’daki elektrikli çağını OYAK vizyonu ile birleştirerek yeni modellerimizi kullanıcılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

YILIN OTOMOBİLİ: RENAULT SCENIC! 2024 yılında en ucuz 0 km otomobiller fişe taktıklarımız olacak!

Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, Evolution, Techno ve Iconic Cinq donanım seviyeleri ile satışa sunulacak. Aynı zamanda model, kişiselleştirmeyi yeni bir seviyeye taşıyan; çıkartmalar ve 3D baskılı saklama alanları da dahil olmak üzere benzersiz kişiselleştirilmiş aksesuarlara sahip olacak. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, hem şehir içi hem de şehir dışı kullanıma uygun bir model olarak tasarlandı. 52 kWh’e kadar bataryasıyla 400 km’ye kadar WLTP menzili sağlıyor. Ayrıca 11 kW AC şarj gücü, ve 100 kW’a kadar DC şarj gücü ile gelişmiş bir şarj çözümü de sunuyor. Elektrikli şehir otomobili segmentinde nadir görülen bir özellik olarak 500 kg çekme kapasitesiyle, römork da çekebiliyor. Otomobilin kullanım amacını yansıtan motor ve batarya seçenekleriyle Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, şehir ve ötesi için tasarlandı. 110 kW güç, 400 km’ye kadar WLTP menzili sunacak.

KIA STONIC FİYAT LİSTESİ NASIL? 2024’lerin tüm seçenekleri otomatik şanzımanla satışa sunuluyor!

Araba Habercisi Dergisi ŞUBAT sayısında neler var?

2024 0 km otomobil pazarında yeni yıl yeni markaların yılı olacak.

BYD planları değiştirdi Türkiye’de hibrit satmaya hazırlanıyor. İşte BYD SEAL U PHEV.

Citroen C5 Aircross kompakt SUV iddiasını bu yeni hibrit ile artırdı!

JAECOO J7 yoldan çıkaracak. Chery’nin alt markası Jaecoo Türkiye’de satışa çıkmak için gün sayıyor.

Lexus LBX yollara çıkmaya hazırlanıyor! En ucuz Lexus olarak satışa sunulacak.

Ralli parkurlarından yollara çıktı! Karşınızda Toyota GR Yaris!

Bahar 2024 sayısında dolu dolu bir dergi için hazırlıklarımız tam gaz devam ediyor.

Renault 5 E Tech 2024.

Renault 5 E Tech 2024

Renault 5 E Tech 2024.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba