Renault Megane Sedan modeline ne oldu? Yerli Üretim Renault Megane Sedan Satışları Dibe Vurdu!

Renault Megane Sedan Karsan Oyak
Renault Megane Sedan Karsan Oyak

Renault Megane Sedan modeline ne oldu? Yerli Üretim Renault Megane Satışları Dibe Vurdu! Renault Megane Sedan Karsan Oyak.

YOUTUBE KANALIM

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği ODMD’nın açıkladığı Türkiye otomotiv satış rakamlarında ilginç bir gelişme dikkatimi çekti. Üretimi Oyak Renault yerine Karsan’a geçen Renault Megane Sedan satışları yılın ilk iki ayını geride bıraktığımızda dibe vurdu.

Rakamlara baktığım zaman 2022 yılında Megane Sedan,

Ocak ayında 1.300 adet,

Şubat ayında 1.308 adet olmak üzere

2022 iki ay sonunda toplam 2.608 adet satmış.

Rakamlara baktığım zaman 2023 yılında aynı Megane Sedan,

Ocak ayında 324 adet,

Şubat ayında 565 adet olmak üzere

2023 iki ay sonunda toplam 889 adet satmış.

2022 yılına göre 2023 yılında 1719 adet daha az Renault Megane Sedan satılmış.

Bu arada yurtdışından ithal edilen Renault Taliant Ocak ayında 631 adet, Şubat ayında 655 adet olmak üzere  1.286 adet satmış ve Megane satışlarını geçmiş.

Otomobilin zor bulunduğu bu dönemde satışların amiral gemilerinden Megane Sedan neden bu durumda, anlayamadım. Umarım kısa süre içinde sorun neyse çözülür ve Renault Megane Sedan üretimi ve satışları normale döner.

Renault Megane Sedan üretiminin Oyak Renault Fabrikası’ndan Karsan’a geçmesiyle birlikte yıllık 55.000 adetlik üretim hacmi oluşturulması bekleniyordu. Aylık 4500 adetin üzerinde bir üretim planlaması anlamına geliyor.

2023 yılı Türkiye’nin en çok satan araçları listesi nasıl? İlk iki ay sonunda en çok satan araçlar hangileri?

Araba Habercisi Mart 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 49. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 49. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 49. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

ARABA HABERCİSİ MART 2023 SAYISINI İNDİR

Renault Megane Sedan Karsan Oyak.

Renault Megane Sedan Karsan Oyak

Renault Megane Sedan Karsan Oyak.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba