Rivian Modelleri Tank Dönüşü Yapabiliyor! Videolu

Rivian Tank Turn Elektrikli Pickup.
Rivian Tank Turn Elektrikli Pickup.

Rivian Tank Turn, Rivian Tank Dönüşü, Rivian R1T tank turn, Rivian R1S Tank Turn, elektrikli SUV Rivian, Elektrikli Pickup Rivian. Eylül ayından itibaren satışa sunulacak olan Rivian modellerinin tank turn / tank dönüşü adı verilen özelliği tanıtıldı. Elon Musk ve Tesla’nın buna vereceği cevabı acayip merak ediyorum. Rivian Tank Turn Elektrikli Pickup.

Araba Habercisi Dergisi

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11745″ name=”2020 yılında hangi otomobiller satışa sunulacak?”]

2019’un Otomotiv Olayı Hangisi Oldu?

Elektrikli SUV ve Elektrikli Pickup modellerini Eylül ayından itibaren satışa sunmaya hazırlanan Rivian iddialı bir özelliği daha tanıttı. Rivian Tank Turn adı verilen bu hareketle Rivian Elektrikli Araçlar tank gibi kendi ekseni etrafında tam tur dönüş yapabiliyor. Paletli araçların yapabildiği bu hareketi normal lastiklerle yapmayı başaran Rivian çok sağlam geliyor.

Araç Muayenesine Gitmeden Önce Ne Yapmak Gerekiyor?

Rivian Tank Turn Nasıl Yapılıyor?

Hepimiz bu hareketi yapmak için hazırız sanırım 🙂 Arazide çok büyük bir manevra kabiliyeti kazandıracak olan Rivian Tank Turn, Elektrikli SUV ve Elektrikli Pickup sınıfında çığır açacak bir özellik. Rivian Elektrikli Modelleri bu harekete dört tekerleğe yerleştirilen elektrikli motorlar sayesinde yapabiliyor. Tekerleklere monte edilen elektrik motorları sayesinde Rivian R1T Pickup ve Rivian R1S SUV olduğu yerde 360 derece dönüş yapabiliyor.

2020 Satışa Sunulacak Skoda Modelleri Hangileri?

Rivian R1T Truck ve R1S SUV Tank Dönüşü Yapıyor.

Öncelikli olarak sizler de benim gibi tasarımlarını çok dikkat çekici bulduğunuzu düşünüyorum. Gerek SUV gerek Pickup versiyonu olsun son derece dikkat çekici. Köşeli hatları ile biz buradayız diye haykıran araçlar iddialı tasarımlarıyla beğeni kazanma konusunda sıkıntı yaşamayacak.

Rivian R1T Truck ve R1S SUV Teknik Özellikleri

İkisinin de öncelikle olarak merak ettiğimiz yanı teknik özellikleri oldu. En baştan belirteyim duyacağınız rakamlar çok iddialı ve üreticinin fabrika verileri olarak açıkladığı rakamlar.

Araçlarda dört adet elektrikli motor görev yapıyor. R1T Truck 5 kişilik oturma kapasitesine sahipken, RS1 SUV istendiği zaman 7 kişilik olarak satın alınabiliyor. Araçların ikisinde de 105, 135 ve 180 kWh bataryalar bulunuyor. En üst seçenekte 0-100 km/s hızlanma için 3 saniyenin yeterli olduğu belirtilirken, 160 km/s hıza çıkmak için 7 saniyenin altının yeterli olduğu açıklanıyor. Rivian R1T Truck ve R1S SUV 370 ile 660 km arasında değişen menzil yeteneklerine de sahip. Asıl olarak tork verilerine dikkatinizi çekmek istiyorum. 1120 Nm tork ve 764 HP güç üreten en üst versiyonun torkunun limitlerin kaldırılması durumunda 14 bin Nm’ye kadar tork üretebileceği belirtiliyor. Ancak bu tip bir torku taşıyabilecek gövdenin daha üretilmediğini tahmin edebilirsiniz.

Rivian Tank Turn Elektrikli Pickup.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba