Stellantis Bayi Ağı Ne Zaman sıfır kilometre araba satamayacak?

Stellantis Yetkili Satıcıları kapanacak mı?
Stellantis Yetkili Satıcıları kapanacak mı?

Stellantis Bayi Ağı Ne Zaman sıfır kilometre araba satamayacak? Fiat, Peugeot, Citroen, Opel yetkili satıcı/bayi planları nasıl? Stellantis Yetkili Satıcıları kapanacak mı?

YOUTUBE KANALIM

PSA ve Fiat Grubu’nun birleşmesiyle birlikte kurulan Stellastis cephesinde önemli gelişmeler olmaya devam ediyor. Stellantis Grubu 2023 yılının ikinci yarısından itibaren yetkili satıcı / bayi ağıyla ilgili önemli kararlar almaya hazırlanıyor. Bu hazırlıkların tarihleri bile belli. Ancak ertelemeler olması kimse için sürpriz olmayacaktır. Öncelikli olarak Türkiye’de bayi ağının kapatılması haberleri Mercedes Benz Türkiye’de karşımıza çıkmıştı. Bayi ağını kapatma kararı aldığı geçtiğimiz yılın sonunda belli olan Mercedes Benz Türkiye, bu yılın başından itibaren çalışmalarına hız verdi ve internet üzerinden satışı kısa bir süre içinde hayata geçirecek. Mercedes Benz Türkiye internet sitesine girenler bu sayfanın hazırlık aşamalarında artık sona gelindiğini görebilir. Hatta EQS modelinin stok durumu ve satışa hazır olduğu bilgileri girilmiş. Yeni modeller hızlı bir şekilde eklenecektir. Bu haberlerin devamı Stellantis Grubu’ndan gelecek.

Yazacağım bu haberlerin tamamı Automotive News Europe başta olmak üzere Avrupa basınında yer alan haberlerdir. Stellantis bayi ağını yeniden yapılandırmaya Temmuz ayından itibaren başlıyor. Avusturya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda’dan başlayarak bayi ağı yeniden yapılandıracak ve bayiler artık araç satışı yapamayacak. Stellantis yönetimi yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın geri kalanı, yeni dağıtım planının uygulanmasını aşamalı olarak takip edecek” diyor. Stellantis’in planı otomobil üreticilerinin satış işlemleri ve araçların fiyatları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olduğu, bayilerin ise teslimat ve hizmete odaklandığı bir “acente modeline” doğru ilerlemek. Stellantis Grubu bu kararları ticari araçlar için Avrupa genelinde daha erken hayata geçirebilir de deniyor. Stellantis’in Fransa’daki bayi ağının da yüzde 20’sini bırakacağı da çıkan haberler arasında.

Çinli Chery Mart ayından itibaren satışa başlıyor! Türkiye’de satılacak SUV modeller kaç para olabilir?

Araba Habercisi 5. Yıl Sayısı Çıktı

Araba Habercisi Dergisi’nin 5. Yıl Sayısı çıktı. Dijital dergi platformlarından bu sayı ücretsiz olarak okunabilecek. Bu sayıda yanımızda olan ve bize bugüne kadar destek veren herkese sonsuz teşekkürler. Yolumuz hep daha iyiye.

2023 model 0 km otomobil fiyatları açıklanmaya devam ediyor. Skoda Türkiye tarafından 2023 model fiyatları açıklandı. Sportline paket Superb fiyatı 1.534.900 TL, Sportline paket Octavia fiyatı 1.259.900 TL oldu.

Tofaş yönetimi tarafından Fiat Egea Sedan ve Fiat Egea Cross Şubat fiyat listeleri açıklandı. Fiat Egea Sedan Lounge Hibrit fiyatı 800 bin TL oldu. Fiat Egea Cross Lounge Hibrit fiyatıysa 828.900 TL olarak açıklandı.

Stellantis Yetkili Satıcıları kapanacak mı?

Araba Habercisi 6 Şubat 2023 Gazete Sayfası

Stellantis Yetkili Satıcıları kapanacak mı
Araba Habercisi 6 Şubat 2023 Gazete Sayfası

Stellantis Yetkili Satıcıları kapanacak mı?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba