Yüzde 100 elektrikli Subaru Solterra 4×4 Türkiye’de satışa sunuldu! İşte özellikleri ve Solterra fiyat listesi!

Subaru Solterra Fiyat Listesi.
Subaru Solterra Fiyat Listesi.

Yüzde 100 elektrikli Subaru Solterra 4×4 Türkiye’de satışa sunuldu! İşte özellikleri ve Solterra fiyat listesi! Subaru Solterra Fiyat Listesi.

Instagram Hesabım

Subaru’nun ilk %100 elektrikli modeli Solterra, dünya ile aynı anda Türkiye’de tanıtıldı. Baştan aşağı tamamen yeni tasarlanan ve elektrikli otomobillere özgü yeni e-Subaru Global Platform üzerinde inşa edilen Solterra, markanın AWD (Sürekli Dört Çeker) geleneğini sürdürüyor. Solterra, 160 kW gücündeki elektrik motoru, 466 km’ye varan sürüş menzili, 150 KW’lık DC şarj gücü ve 71.4 kWs’lik batarya kapasitesi ile temmuz ayı itibariyle 1.665.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Subaru Solterra’nın basın lansmanı Subaru Corporation Avrupa İş Birimi Genel Müdürü ve Subaru Europe Başkanı ve CEO’su Takeshi Kubota, Subaru Avrupa Satış ve Pazarlama Genel Müdürü David Dello Stritto ve Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle’nin katılımıyla gerçekleşti.

Alfa Romeo Tonale bugünden itibaren 1.399.000 TL’lik fiyatıyla online satış üzerinden siparişe açılıyor!

Solterra’nın dış tasarımında öne çıkan özellikler arasında aracın ön bölümünde Subaru markasını simgeleyen elektrikli araçlara özgü kapalı altıgen ön panjur, ön camla ve panoramik tavanla kombine edilmiş yeni ön kaput tasarımı ve rüzgar direnç katsayısını düşüren aerodinamik ön tampon hava kanalları yer alıyor. Solterra 0,28cD değerindeki rüzgar direnç katsayısı ile rakiplerine göre oldukça rekabetçi bir konuma sahip. Yan bölümde düşük ağırlık merkezli yatay eksenli çizgiler, AWD imajını yansıtan güçlü çamurluklar öne çıkarken; arkada aydınlatma grubu üstüne entegre edilmiş özel tasarlanmış yeni bagaj üstü spoiler, güçlü bir duruş sağlayan büyük bir arka alt difüzör yer alıyor. Arka camın üzerinde, rüzgar direnç katsayısını düşürerek sportif bir duruş sağlayan iki kanatlı büyük bir spoiler daha yer alıyor. Arka LED aydınlatma grubu C şeklindeki yapısıyla Subaru kimliğine dikkat çekiyor. Solterra ile Subaru’da ilk kez alüminyum alaşımlı 20 inçlik jantlar kullandı.

Yeni Suzuki S-CROSS çok iddialı özellikleriyle Türkiye Yollarına Çıktı!

Solterra’nın geniş kabini, herkese, özellikle de arka koltuktakilere, huzurlu bir yolculuğun keyfini çıkartabilecekleri sessiz ve ferah bir iç mekan sağlıyor. Elektrikli araçlara özgü sessiz sürüş avantajı sayesinde araç içindeki tüm yolcular sohbetin bir parçası olabiliyor. Uzun menzil sağlayacak yüksek kapasiteli bataryanın yerleşimi için gerekli olan uzun aks mesafesi sayesinde çok geniş bir kabin yapısı sağlanırken, arka kısımda şaft tüneli bulunmaması sayesinde arka koltukta seyahat eden yolcuların konforu artıyor.

Toplam uzunluğu 4,690 m, genişliği 1,860 m ve yüksekliği 1,650 m olan Solterra, Subaru XV modelinden 205 mm daha uzun, 600 mm daha geniş ve 35 mm daha yüksek. Forester’dan ise 500 mm daha uzun, 45 mm daha geniş ve 80 mm daha alçak. Solterra’nın aks mesafesi ise Subaru XV ve Forester modellerinden 180 mm daha uzun. Kullanımı son derece ergonomik, modern tasarımlı, iki ayrı katmandan oluşan orta konsolun üst katında akıllı vites ünitesi ve elektronik kontroller yer alırken, alt katında çok yönlü bir saklama alanı bulunuyor.

Yenilenen Citroen C5 Aircross SUV Türkiye’de satışa sunuldu! İşte özellikleri ve fiyatı!

Solterra’da ön ve arka akslar, güç ve hızlı tepki ile doğrusal hızlanma sağlayacak şekilde anında tork sunan her biri 80 kW güce sahip biri önde diğeri arkada yer alan 2 adet elektrik motora sahip. Motorların düşük hızlardan, mükemmel tepkiyle maksimum tork üretme yeteneği sayesinde güçlü hızlanma ve çok iyi bir yol tutuşu sağlanıyor. Toplam 160 kW (218 PS) güç ve 338 Nm maksimum tork sunan dual motor 6.9 saniye hızlanma değerine sahip.

Solterra’da, ön ve arka süspansiyonların ön alt kolların ve diğer bileşenlerin geometrisi optimize edilerek, elektrikli otomobillere özgü yüksek hızlanmalardaki patinaj ve önden kalkma eğilimi giderilmiş. Çift salıncaklı Mc Pherson tipi süspansiyon vibrasyonu düşürerek sesi azaltıyor ve daha konforlu bir sürüş sağlıyor.

Uzatılmış menzil ve dünyanın her bölgesindeki farklı şarj cihazlarıyla uyumlu yüksek güç çıkısı Solterra’nın etkinliğini artırıyor. Solterra’nın maksimum DC şarj gücü 150 kW, AC şarj gücü ise 7 kW. Sol ön çamurluk üzerinde Tip 2 ve CCS2 şarj girişleri yer alıyor. Solterra’da Mod 2 ve Mod 3 olmak üzere iki adet AC şarj kablosu ücretsiz olarak sunuluyor. 150 kW kapasiteli DC hızlı şarj, bataryayı 30 dakikada %80 kapasiteye ulaştırırken, batarya ısıtıcıları sayesinde soğuk hava koşullarında da kısa şarj süresi ve istikrarlı güç sağlanıyor. AC şarj ile ise %100 kapasiteye 9.5 saatte ulaşılıyor. 71.4 kWs kapasiteli batarya ile Solterra’nın sürüş menzili 466 km’ye kadar ulaşabiliyor. Aracın enerji tüketimi ise 16.0 kWs/km.

Subaru Solterra e-Xtreme 1.665.894 TL.

Subaru Solterra e-Xclusive 1.749.513 TL.

Subaru Solterra e-Xcellent 1.849.662 TL.

Citroen Ami online satışında rekor geldi! 1 dakikada 2 adet Citroen Ami satıldı!

Araba Habercisi Haziran 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum? Subaru Solterra Fiyat Listesi.

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 41. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 41. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Subaru Solterra Fiyat Listesi.

Subaru Solterra Fiyat Listesi.

Subaru Solterra Fiyat Listesi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba