Tesla modellerinde yapılan indirimler Türkiye’de de Elektrikli Otomobil fiyatlarında dengeleri bozacak!

Tesla Türkiye fiyat listesi nasıl olur?
Tesla Türkiye fiyat listesi nasıl olur?

Tesla modellerinde yapılan indirimler Türkiye’de de Elektrikli Otomobil fiyatlarında dengeleri bozacak! 2023 Tesla fiyatları ucuzları. Son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi Tesla modellerinin fiyatlarında yapılan indirimler. 2023 Tesla fiyatları ucuzluyor. Tesla elektrikli otomobil modellerinde elini güçlendirmek için çok agresif bir indirim kampanyası yaptı. Tesla Türkiye fiyatları nasıl olur? Tesla Türkiye fiyat listesi nasıl olur?

INSTAGRAM HESABIM

Son günlerin en çok konuşulan konusu Tesla modellerinde yapılan indirimler.

Amerika ve Çin’de başlayan agresif indirim kampanyası Avrupa’da da devreye girdi. Tesla modellerinin fiyatları yüzde 20’ye varan oranlarda ucuzladı. Tesla Model 3 ve Tesla Model Y fiyatlarında yapılan indirimler yüzde 20’ye vardı. Örneğin Model Y’nin fiyatı 9100 Euro ucuzlayarak 44 bin Euro oldu.  Tesla Model 3’ün Almanya satış fiyatı da 43 bin Euro oldu.

Model Y ve Model 3 otomobillerinin fiyatlarını yüzde 20’ye kadar düşüren Tesla, Avrupa otomotiv pazarında elektrikli otomobillerin tüm fiyat dengesini değiştirmiş oldu. Satış tahminleri konusunda uzman isimlerin yaptığı araştırmalara göre Tesla bu fiyat indirimiyle 2023 yılında satışlarını yüzde 15 artırabilir.

Tesla’nın elektrikli araçta rakibi olan markaların neler yapacağıysa bu gelişmelerden sonra merak konusu oldu. Almanya’de tedarik zincirinde 2022 yılında yaşanan aksaklıkların 2023 yılı için sona erdiğini ve bu nedenle fiyatların daha uyguna çekildiği söyleniyor. Almanya’nın en çok satan elektrikli aracı olan Model 3 şimdi bu pazarda çok daha güçlü bir konuma geldi.

Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak Tesla modelleri, buradaki elektrikli otomobil fiyatlarında da tüm dengeyi bozacak. Türkiye’deki Euro kurunun mart ayında ne durumda olacağını tahmin etmek güç. Ancak 43 bin Euro etiketli Model 3, şimdiden elektrikli otomotiv piyasasında dengeleri bozmuş durumda. Üstelik bu aracın giriş paketinde bile son hızı 225 km/s ve 490 kilometre menzil sunuyor. Tesla bu tip indirimlere devam etse ve motor seçeneği 215 HP’nin altında bir ürünü olsa Türkiye fiyatı 900 bin TL bile olurdu diye düşünmeden edemedim. Yüzde 60 ÖTV ile gelecek olan Tesla modelleri 1.5 milyon TL başlangıç fiyatına sahip olacak. 215 HP’ye kadar bir motor seçeneğiyle daha da ucuz olacak.

Dacia Spring Türkiye’ye gelmeden zamlandı! Daha güçlü, daha fazla menzilli ve daha pahalı gelecek!

Araba Habercisi Ocak 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ocak 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 47. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 47. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 47. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Tesla Türkiye fiyat listesi nasıl olur?

Tesla Türkiye fiyat listesi nasıl olur?

Tesla Türkiye fiyat listesi nasıl olur?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba