TOFAŞ sadece araçları değil mühendislerini de ihraç ediyor! TOFAŞ Ar-Ge 200 mühendis ihraç etti!

TOFAŞ ArGe Mühendisleri ihraç ediyor.
TOFAŞ ArGe Mühendisleri ihraç ediyor.

TOFAŞ ArGe Mühendisleri, TOFAŞ ArGe projeleri, TOFAŞ Arge Cengiz Eroldu, TOFAŞ ArGe yönetici açıklamaları, Tofaş CEO Cengiz Eroldu. TOFAŞ ArGe Mühendisleri ihraç ediyor.

Tofaş Ar-Ge’nin 115 mühendisi FCA’nın küresel çaptaki mühendislik çalışmalarında görev aldı. 2020 yılında ise bu rakam 200’e kadar çıkacak. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu tüm detayları açıkladı. TOFAŞ ArGe Mühendisleri, TOFAŞ ArGe projeleri, TOFAŞ Arge Cengiz Eroldu, TOFAŞ ArGe yönetici açıklamaları, Tofaş CEO Cengiz Eroldu. TOFAŞ ArGe Mühendisleri ihraç ediyor.

Instagram Hesabım

Tofaş, hayata geçirdiği küresel ürün projelerinde önemli rol üstlenen Ar-Ge merkeziyle Türkiye’den önemli ölçüde mühendislik ihracatı gerçekleştiriyor. Fiat Doblo, Fiorino ve Egea modellerinde olduğu gibi nihai ürün geliştirmenin yanı sıra FCA’nın dünyanın farklı bölgelerinde üretilen modellerinin ürün geliştirme projelerinde Tofaş Ar-Ge mühendisleri aktif rol oynuyor. Tofaş Ar-Ge’nin, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) içerisindeki mühendislik çalışmalarındaki üstlendiği sorumluluk artarak devam ederken; 2019 yılında Tofaş Ar-Ge’nin 115 mühendisi FCA’nın küresel çaptaki mühendislik çalışmalarında görev aldı. 2020 yılında ise bu rakam 200’e kadar yükselecek.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu: “Küresel projelerle dünyaya açıldık” TOFAŞ ArGe Mühendisleri ihraç ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Bir otomobilin tümünün veya parçalarının uluslararası düzeyde sorumluluğunun üstlenilmesi hem uygun bir altyapı hem de yetkin mühendislik gerektiriyor. Türkiye otomotiv sektöründe pek çok ilki gerçekleştiren Tofaş; tüm bu kabiliyetleri karşılayacak bilgi birikimine ve gerekli tüm yetkinliklere sahip. Son yıllarda, ürünün mühendislik tasarımından pazara sunulmasına kadar önemli roller üstlendiğimiz Doblo, Fiorino ve Egea gibi başarılı projelerimizle beraber yalnızca ürün değil mühendislik anlamında da dünyaya açıldık. Bu başarılarımızın arkasında Ar-Ge’ye verdiğimiz önem ve yaptığımız yatırımlar bulunuyor. Son 15 yılda 1,6 milyar Euro Ar-Ge harcaması yaptığımız merkezimizde yaklaşık 500 çalışanımız görev alıyor” dedi.

İkinci elde en çok satılan otomobil markaları ve otomobil modelleri belli oldu! Bu araçlar rekor kırıyor!

“Nihai ürünlerin yanı sıra mühendislik ihracatıyla da ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz”

Tofaş’ın ortaya koyduğu mühendislik başarılarının zamanla FCA dünyasında önemli bir yer edindiğini sözlerine ekleyen Cengiz Eroldu, “Otomotiv teknolojilerini yakından takip eden ve sıfırdan araç geliştirme yetkinliğine sahip Ar-Ge’miz, FCA’nın dünyanın birçok noktasında üretilerek pazara sunulacak olan modellerinde önemli sorumluluklar alıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu dış proje faaliyetleri sayesinde FCA dünyasındaki paydaşlarımızın takdirini kazanırken, nihai ürünlerin yanı sıra mühendislik ihracatıyla da ülke ekonomisine katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Diğer yandan, Türk mühendislerinin yetkinliği ve başarısını farklı projelerle dünyaya taşımak bizleri memnun ediyor.” ifadelerini kullandı.

Mühendislik tasarımdan prototipe, sanal/fiziksel doğrulamalara kadar pek çok aşamada Tofaş Ar-Ge imzası

Tofaş Ar-Ge, FCA dünyasındaki farklı projeler için bileşenler ve sistemler için tasarımlar, sanal/fiziksel doğrulamalar, banko ve yol testlerine yönelik prototip üretilmesi gibi birçok farklı alanda sorumluluk üstleniyor. Gövde ve elektronik mühendisliği alanlarında önemli bilgi birikimine sahip olan Tofaş Ar-Ge;, küresel ürün projeleri için mühendislik ihracat merkezi olmak yolunda önemli adımlar atıyor.

Hyundai Türkiye’den Yeni Santa Fe sürprizi geldi! Hyundai Santa Fe Türkiye’de ne zaman satılacak?

TOFAŞ ArGe Mühendisleri ihraç ediyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba