TOFAŞ üretimi artıyor! O model fabrikaya geliyor! Mercedes online satışta araba bulunmadı!

Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023
Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023

TOFAŞ üretimi artıyor! O model fabrikaya geliyor! Mercedes online satışta araba bulunmadı! Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023.

EN UCUZ SUV YAKINDA GELİYOR

Stellantis Orta Doğu ve Afrika COO’su Samir Cherfan tarafından yapılan açıklamada, “Stellantis, beş marka için planlanan orta boy hafif ticari araç ve binek otomobil versiyonlarıyla “K0” modelini Tofaş’a tahsis edecek ve mevcut Doblo ve Tipo/Egea üretiminin genişletilmesi ve bölge için öz kaynak kullanımının artırılması ile Türkiye’deki üretimini artıracak” denildi. Ayrıca “Mart başında, tüm Stellantis markalarının ticari faaliyetlerinin Tofaş çatısı altında toplayacağını açıklayan bağlayıcı bir anlaşma imzalandı, tüm Stellantis markaları ve segmentleri için iş hacmi değer yaratımı sağlandı” açıklaması da yapıldı.

Tofaş Fabrikası’ndaki üretimin artırılacağı yönünde yapılan bu açıklama Türkiye Otomotiv Sektörü için çok iyi bir haber. Tofaş tarafından üretilecek olan K0 ismi verilen modelse ortaya boy bir hafif ticari araç ve otomobil versiyonuna sahip olacak. Fabrikada günümüzde üretilen modellerden Fiat Doblo üretimi sona erdi. Fiat Fiorino 2024 yılında, Fiat Egea üretimi 2025 yılında sona erecek. Ancak Samir Cherfan tarafından düzenlenen toplantı sırasında Egea modelinin üretilmesinin uzatılması hakkında görüşmeler yapıldığı dile getirildi. Umarım anlaşma sağlanır ve Egea yoluna bir süre daha devam eder.

Yeni Fiat Doblo Türkiye’de ne zaman satılmaya başlayacak? Üretildiği yere artık misafir olarak gelecek!

HANGİ ARABA NE ZAMAN GELİYOR?

Sıfır kilometre otomobilin zor bulunduğu günümüzde yeni model yağmuru Haziran ayıyla birlikte başlıyor. Yenilenen Renault Clio Haziran ayında kendine gösterecek. Renault’nun yeni SUV modeli Austral satışa sunulacak. Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili olacak olan Dacia Spring Temmuz ayında yollara çıkacak. Yepyeni bir marka olarak pazara girecek olan BYD, Eylül ayında modellerini getirmeye başlayacak. Burada Seagull modeliyle marka dikkatleri üzerine çekecek. Yenilenen Hyundai i20 üçüncü çeyrekte üretilmeye başlayacak ve hemen ardından satışa sunulacak. Küçük SUV sınıfının önemli temsilcilerinden Peugeot 2008 yenilenmiş haliyle yaz aylarının sonundan itibaren yollara çıkacak. Bunlarla birlikte Yeni Ford Tourneo Courier Eylül ayından itibaren yollara çıkmaya başlayacak. Chery yıl sonuna doğru küçük şehirli elektrikli otomobili EQ1’i satmaya başlayacak. Aynı dönemde Elektrikli OMODA 5 sürprizi de olabilir. Önemli yeniliklerden biri olan Skoda Superb ise sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte satılacak.

Yenilenen Peugeot 2008 Türkiye’de ne zaman satılmaya başlayacak? Yeni motor seçenekleri var mı?

Yeni Honda ZRV SUV Civic çıktı!

Honda uzun süredir devam eden yeni model sessizliğini iddialı bir şekilde sona erdirdi. Yeni Honda ZRV ya da ona SUV Civic demenin de mümkün olduğu araç son derece iddialı bir elbiseye sahip. Yepyeni bu araç HRV ve CRV modellerinin arasındaki boşluğu doldurmak için Eylül ayında yola çıkacak.

Online satışta Araba bulunmadı

Mercedes Türkiye online satışı Türkiye’de başlattı. Gerek sizlerden gelen yorumlar, gerek kendi yaptığım araştırmaların ardından online satışta araba bulunmadığını gördük/gördüm. Sanırım Haziran ayından itibaren online satış işi biraz daha rayına oturur ama 0 km Mercedes alacaklar için durum bu.

Geely gelir mi? Evet, gelecektir

Yeni markaların satışa sunulmayı sürdürdüğü Türkiye otomotiv pazarında tüm yenilikler bunlarla sınırlı kalmayacak. Şimdilik sadece BYD markası satışa sunulacakmış gibi görünse de Geely başta olmak üzere yeni markalar Türkiye pazarında boy gösterecek. Geely haberleri henüz dedikodu şeklinde.

Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023.

Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023
Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023

Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023.

Araba Habercisi Nisan Mayıs 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Nisan Mayıs 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 50. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 50. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 50. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

 

Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023.

NİSAN MAYIS SAYISINI ÜCRETSİZ İNDİR

Tofaş üretimi artıyor Mayıs 2023.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba