Yerli Otomobil hangi markaların ortaklığında üretiliyor? TOGG’u üreten firmalar hangileri?

TOGG Yerli Otomobil ortakları kimler?
TOGG Yerli Otomobil ortakları kimler?

Yerli Otomobil hangi markaların ortaklığında üretiliyor? TOGG’u üreten firmalar hangileri? TOGG Yerli Otomobil ortakları kimler?

Instagram Hesabım

İlk başta şunu söylemem gerekiyor TOGG sadece ön plana çıkan kompakt SUV modelini üretmeyecek! Sadece bu aracın fiyatını düşünerek bir değerlendirme yapmak çok yanlış olur.

TOGG Yerli Otomobili hangi firmalar ortak üretiyor?

Anadolu Grubu (%19)
BMC (%19)
Kök Grubu (%19)
Turkcell (%19)
Zorlu Holding (%19)
TOBB (%5)

TOGG tamamı doğuştan elektrikli 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet üretilecek. Yani her keseye uygun bir TOGG modeli bulunacak. Bunların içinde sedandan hafif ticari araca, SUV’dan aile aracına kadar her seçenek yer alacak. 2022 yılının son çeyreğindeyse ilk yerli otomobil üretilecek.

Son dönemde hepimizin aklında bu soru var. Ön plana çıkan Kompakt SUV model elektrikli araçların fiyatlarıyla değil sınıfındaki içten yanmalı motorlara sahip araçlarla rekabet edecek seviyede olacak. Yani elektrikli bir SUV model fiyatı üzerinden düşünmek TOGG fiyatını belirlemek açısından yanlış olur.

İşte TOGG fabrika inşaatını izlemenin yolu!

Bunun yerine Kompakt SUV sınıfında yer alan araçların fiyatlarını kullanmak gerekiyor.  TOGG modelleri elektrikli olacağı için önemli ÖTV avantajı bulunacak. TOGG fiyatı bu açıklamayla 350 – 400 bin TL’den başlar düşüncesi ilk etapta doğru bir bakış açısı. Ama diğer modeller satılmaya başladıkça örneğin B Segment Küçük SUV TOGG geldiğinde bu fiyat daha uygun olacak. TOGG hafif ticari araç geldiğinde fiyat daha da uygun olacak.

TOGG Yerli Otomobil kasa tipleri nasıl?

C Segment Kompakt SUV

C Segment Kompakt Sedan

C Segment Kompakt HB

C Segment Kompakt MPV

C Segment Kompakt Hafif Ticari Araç

B Segment Küçük SUV

TOGG Kompakt SUV teknik özellikleri nasıl?

AWD çekiş sistemi ile 0 -100 km/saat hızlanmasını sadece 4.8 saniyede tamamlayarak hayalini kurduğunuz performansı her gün yaşayacaksınız. RWD çekiş sistemine sahip otomobiller ise 100 km/saat hıza 7.6 saniyede ulaşarak beklentilerinizin ötesinde performans sunacak. Arkadan çekişli (RWD) versiyonlar 200 beygir gücü; tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sunan versiyonlar ise 400 beygir gücü sunarak her yola özgüven ile çıkmanızı sağlayacak.

TOGG Yerli Otomobil ortakları kimler?

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Haziran 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 29. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 29. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Haziran 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

TOGG Yerli Otomobil ortakları kimler?

TOGG Yerli Otomobil ortakları kimler?

TOGG Yerli Otomobil ortakları kimler?

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba