Toyota 10 km uzaktan kontrol edilebilen robot yaptı

Toyota, yapay zekanın her gün bir başka boyutuyla gündemde olduğu bu günlerde insansı robotu olan T-HR3’ü, beşinci jenerasyon mobil iletişim sistemi 5G ile 10 km uzaklıktan kontrol etmeyi başardı. Toyota THR insansı robot

Toyota tarafından geliştirilen T-HR3 önceden programlanan hareketleriyle, ev, sağlık tesisleri, inşaat alanları ve felaket bölgelerinde insanlara güvenli biçimde yardımcı olabilecek şekilde tasarlandı.

Toyota Robot kıyafet giyip 10 km uzaktan kontrol edilebiliyor

Giyilebilir teknolojiyle yönetilen insansı robot T-HR3’de bulunan sistem, robotun tüm bedeninin kontrol edilmesini sağlıyor. Robot kullanıcıları T-HR3’e uygulanan kuvvetleri hissedip robotu kendi hareketleriyle aynı şekilde kumanda edebiliyorlar.

[irp posts=”1963″ name=”Toyota Türkiye’ye 1 Ocak Salı günü yeni CEO geliyor”]

Yüksek duyarlılık, hassas hareketler ve iletişim gecikmelerini en aza indirmek için T-HR3 ile Ana Kumanda Sistemi arasındaki iletişim büyük önem taşıyor. Şu ana dek T-HR3 kablolu sistem üzerinde bir bağlantıya sahipti ve bazı iletişim gecikmeleri yaşanabiliyordu. Yeni T-HR3 ise, Docomo tarafından geliştirilen 5G sistemi ile kablosuz olarak başarılı ve hızlı bir biçimde kontrol edilebiliyor.
Toyota ve DOCOMO, bu teknolojiyi 6 Aralık 2018 tarihinde Tokyo Big Sight’da gerçekleştirilecek fuarda sergilemeyi planlıyor.

[irp posts=”1967″ name=”Toyota ve Peugeot anlaştı Toyota Partner hafif ticari geliyor”]

Toyota THR insansı robot

Araba Habercisi Murat Tosun

Toyota ve Peugeot anlaştı Toyota Partner hafif ticari geliyor

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba