Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den Büyük Başarı

Toyota Türkiye, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota Türkiye Hibrit Arabalar, Toyota Türkiye Hybrid Car, Toyota Türkiye Hibrit Üretim Rakamları.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”13468″ name=”Araba Habercisi Dergisi Şubat 2020 Sayısı Çıktı!”]

Yeni Audi A6 Allroad Quattro Özellikleri Neler?

Toyota Türkiye Japon üreticinin hibrit üretim üssü oldu. Toyota Türkiye Hibrit Üretim Rakamları.

Toyota Türkiye Hibrit Üretim Rakamları.

Hibrit teknolojisini 2016 yılında Türkiye’de ilk kez uygulayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, geçen 4 yıllık süreçte Avrupa’nın tüm Toyota fabrikaları arasında en yüksek üretim hacmine ve hibrit üretim yüzdesine sahip fabrikası oldu.

Türkiye’nin üretim ve ihracat devlerinden Toyota Otomotiv Sanayi, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan fabrikasında 2016 yılından bu yana ürettiği hibrit teknolojili araçlarla Türkiye’yi, Avrupa’nın Toyota fabrikaları arasında en yüksek rakamlı hibrit üretim merkezi haline getirdi.

Toyota Türkiye Fabrikası’nda Üretilen Her Üç Araçtan İkisi Hibrit

Sadece Avrupa’da değil, global düzeyde de en başarılı fabrikalardan biri olduklarını dile getiren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Toshihiko Kudo; “Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak Toyota’nın Avrupa’daki üretim tesisleri arasında en yüksek üretim hacmine sahip fabrikasıyız. Toplam üretim hacmimiz içinde hibrit otomobiller önemli bir yer tutuyor. 2019 yılında ürettiğimiz 253 Bin adet otomobilin, yaklaşık %65’i olan 163 Bin adedi hibrit motorlu araçlardır. 2019 yılında toplam üretimin %48’i olan 121 bin adet C-HR Hibrit, %17’si olan 42 bin adet Corolla Sedan ürettik. Bu rakamlar fabrikamızda hattan inen her üç araçtan ikisinin hibrit olduğunu gösteriyor.” dedi. Kudo, hibrit teknolojisini de kapsayan yeni model yatırımları için toplamda 630 milyon Dolarlık yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba