Ucuz ikinci el arabalara ilgi artıyor! 50 bin TL’ye kadar araçların payı yüzde kaça çıktı?

ucuz ikinci el araçlar.
ucuz ikinci el araçlar.

50.000 TL – 100.000 TL aralığındaki ikinci el araçlara ilgi arttı! 50 bin TL’ye kadar araçlar ne durumda? Uygun fiyatlı kullanılmış arabalara ilgi artıyor! 50 bin TL’ye kadar araçların payı yüzde kaç? Uygun fiyatlı ikinci el araçlar, ucuz ikinci el araçlar, ucuz ikinci el otomobiller, uygun fiyatlı kullanılmış arabalar.

Instagram Hesabım

Yılın son ayında fiyatlardaki yüksek artış ve kurun da etkisiyle araç almak ötelenmiş, ay sonuna doğru bu etkenler fiyatlarda yaklaşık %15 civarında düşüşe neden olmuştu. Ocak 2021 itibari ile aşılama çalışmalarının başlaması, vaka sayılarının düşmeye başlaması yavaş yavaş normalleşme sürecine geçişin sinyallerini veriyor.

Sinyalleri alan tüketiciler, bütçelerine uygun araçları araştırmaya başladı. arabam.com’da önceki aylara nazaran 50.000 TL – 100.000 TL aralığındaki ve kilometresi yüksek olan araç ilan sayılarındaki artış, tüketicinin bütçesine uygun araç arayışında olduğunu destekliyor. 2020 boyunca 300.000 km. ve üzerinde araç ilanı bulunmazken, 2021 Ocak ayında 300.000 km. ve üzerindeki ilanların oranı %7’lik dilimi oluşturuyor.

2021 Audi Q5 Sportback Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak? Resmi açıklama yapıldı!

Ocak 2021 Fiat Yükselişe geçti

Renault, Ocak ayında da birinciliğini koruyor. Aralık ayında Volkwagen ikinci sıradayken, Ocak ayında %4 artış göstererek ikinciliği Fiat alıyor. Fiat markasını sırasıyla Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen izliyor. Ocak ayında Mercedes Benz ve BMW ilk 10 listesinden düşüyor.

İlanlara model özelinde bakıldığında Ocak ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri Clio, Astra ve Focus oldu. Geçtiğimiz Aralık ayında da bu üç marka en çok tercih edilenlerdi, Astra ve Focus’un tercih edilme oranı %1 arttı. Bu üç modeli ise sırasıyla Megane, Passat ve Corolla takip ediyor.

ucuz ikinci el araçlar ilgi görüyor!

İlanlar içinde en yüksek payı %3,6 oranında yükselişle Ocak ayında da 50-100 bin TL aralığındaki araçlar alıyor. 150 bin TL – 250 bin TL fiyat aralığındaki ilanların yüzdesel oranında Aralık ayına nazaran %2’lik bir düşüş gözlemleniyor. arabam.com verilerine göre 50 bin TL’ye kadar olan araçlar toplam ilanlardan yüzde 14.2 pay aldı.

Türkiye’de görülmüş! Yeni Dacia Sandero kaç para olur? 2021 Dacia Sandero’nun özellikleri neler?

ucuz ikinci el araçlar.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba