Volkswagen Beetle Üretimini Bitirdi! Güle Güle Vosvos Hoşçakal Kaplumbağa!

Volkswagen Beetle Kaplumbağa Üretimini Bitirdi
Volkswagen Beetle Kaplumbağa Üretimini Bitirdi

Volkswagen Beetle Kaplumbağa Üretimini Bitirdi. Volkswagen, Beetle modelinin üretimine son verdi. 80 yıllık tarihe sahip olan Beetle’ın son örneğinin de banttan inmesiyle birlikte önemli bir model daha tarihin raflarına kaldırıldı.  Üretimin sona erdirilmesinin en önemli sebebi müşteri taleplerinin SUV segmentinde daha yoğun olmasından kaynaklanıyor. VW, Beetle üretim hattında Beetle yerine kompakt SUV modellerinin üretimini yapacak. Volkswagen Beetle Kaplumbağa Üretimini Bitirdi.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

VW’in Meksika’da yer alan Puebla fabrikasında üretilen Beetle modelinin yerini VW Tarek modeli alacak. Hali hazırda Tiguan modelini de üreten fabrika, Tiguan’ın kardeşi Tarek’i de üretecek. VW Meksika CEO’su Steffen Reiche yaptığı açıklamada, Meksika fabrikasının başlıca ihracat pazarı olan ABD’de SUV araçların popüler olması sebebiyle Beetle yerine üretim hattında Tarek üreteceklerini belirtti. VW Tarek, T-Cross ile Tiguan arasında yer alan bir model olarak öne çıkıyor. Reiche, ‘Bugün bizim için çok duygusal bir gün. 1997’den bugüne ürettiğimiz ikonik Beetle modelimize elveda diyoruz’ dedi. Üretilen son Beetle modelleri ise Amazon üzerinden online olarak satılacak.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

1938 yılında Adolf Hitler tarafından Almanların otomobil sahibi olmaları için uygun fiyatlı bir araç olarak tanıtılan Beetle, sonraki yıllarda başarı hikayesi haline geldi. 1960’lı yıllarda ABD’de en çok satan modellerden biriydi. 1968 yılında çekilen ‘The Love Bug’ filmiyle de popülaritesini zirveye taşıdı. 1990’lı yılların ortalarına kadar aynı tasarımla üretilerek ikonik hale gelen model, sonrasında tasarım değişikliklerinde beklenen başarıyı elde edemedi.

Editör Notu:

Beetle modeli ikonik tasarımının yerini alan modern tasarımlarıyla bekleneni veremedi. Özellikle kadın kullanıcılar tarafından çok beğenilse de fiyat etiketiyle Golf’e yakın olması sebebiyle erişilmesi zor bir model oldu. Fakat özellikle 1995 öncesi modelleri, ülkemizde de oldukça popüler olan Beetle ya da bilinen adıyla ‘Vosvos/Kaplumbağa’ ile herkesin mutlaka bir anısı vardır. Özgün tasarımıyla her devirde ‘şirin’ gözükmeyi başaran Vosvos, zor koşullarda da yarı yolda bırakmayan yapısıyla bir arabanın ötesinde kullanıcıları için bir ‘dost’ olmuştur. Filmlerde ve dizilerde de rol kapan Vosvos, son olarak Behzat Ç. Dizisinde baş rolü almıştı. Dizide kullanılan kırmızı Vosvos’a ve Behzat Amirimize selam olsun 🙂

Behzat Ç Volkswagen Beetle Kaplumbağa
Behzat Ç Volkswagen Beetle Kaplumbağa

Volkswagen Beetle Kaplumbağa Üretimini Bitirdi, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba