Volkswagen Golf 8 eTSI hibrit seçeneğiyle çok iddialı olur! Sadece Elektrikli 60 km Gidecek!

Volkswagen Golf 8 Yorumları
Volkswagen Golf 8 Yorumları

Volkswagen’in haftalar öncesinden tanıtımı için büyük bir beklenti yarattığı efsane modeli Golf’ün 8. Nesli tanıtıldı. Golf, Avrupa’da üretilen en başarılı model olarak 40 yıldan uzun bir süredir VW’in en fazla satılan model unvanını taşıyor. Volkswagen Golf 8 Yorumları.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Seat’ın İlk Elektrikli Otomobili Mii Avrupa’da Satışa Sunuldu! Fiyatı 19 bin 300 Sterlin!

Golf’ün 8. Nesli sunduğu teknolojiyle yine sınıfının çıtasını yükseltiyor. Aynı zamanda sunduğu hibrit seçeneklerle de yakıt ekonomisini geliştiriyor. 210 km hıza kadar çalışabilen adaptif hız sabitleyici sistemi ve gelişmiş radar sistemiyle sunduğu çarpışma önleme sistemiyle de kompakt sınıfta sunulan güvenlik seviyesini artırıyor. Golf’ün dünya lansmanı ilk üretiminin yapıldığı Almanya’nın Wolfsburg şehrinde yapıldı. Yeni Golf Aralık’tan itibaren satılmaya başlanacak.

Yeni Golf ile birlikte Volkswagen hibrit atağına başlıyor. Yeni Golf’ün en az beş farklı hibrit versiyonu olması bekleniyor. Son nesil TSI motoruyla beraber çalışacak olan 48V elektrik teknolojisi melez bir hibrit sistem ortaya çıkardı. Golf’ün hibrit sisteminin adı eTSI olacak. eTSI hibrit motorları WLTP standartlarına göre %10 daha verimli olacağı belirtiliyor. VW, yeni nesil Golf’de sunacağı eTSI hibrit motorlarda üç farklı güç seçeneğine sahip olacak. Bunlar, 110 beygir, 130 beygir ve 150 beygir olacak. Ayrıca plug-in hibrit seçeneği de sunacak olan VW, 204 beygir ve 245 beygirlik iki farklı sportif seçenek de sunacak. Plug-in hibrit Golf’lerde 13 kWh’lık lityum ion batarya sayesinde yeni Golf hiç yakıt harcamadan sadece elektrikli 60 kilometre menzile sahip olacak.

Benzinli motor seçeneklerinde ise 90 ve 110 beygirlik, dizel motorlarda ise 115, 130 ve 150 beygirlik versiyonlar sunacak. Özellikle dizel motorlarda yakıt tüketimi konusunda ciddi iyileştirmeler yapan VW, yeni Golf’ün TDI motorlarının önceki nesile göre %17 daha verimli olduğunu iddia ediyor.

Volkswagen’in daha önce tanıttığı ‘We Connect’ ve ‘We Connect Plus’ sistemleriyle SIM kart sayesinde sağlanan internetle birlikte Golf sürekli online olacak. Bu sayede anlık trafik bilgisi alabilecek. Trafik güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için ‘Car2X’ sistemiyle ‘We Connect’ sistemine bağlı 800 metre menzilindeki diğer modellerle de haberleşebilecek.

Volkswagen Golf 8 Yorumları. Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba