Volkswagen Grubu 6 Ayda 125 Milyar Euro’luk Satış Yaptı! En Çok Satan Hangisi?

Volkswagen Grubu 2019 Satış Rakamları
Volkswagen Grubu 2019 Satış Rakamları

Volkswagen Grubu 2019 Satış Rakamları. VW Grubu, 2018 yılının ilk yarısına oranla satışlarını bu yıl %4,9 oranında artırdı. 2019 yılının ilk 6 ayındaki toplam gelirleri 125 Milyar 200 Milyon Euro olarak gerçekleşti. VW Grubu, karını da geçen yıla oranla %1,9 artırdı. Satışlardan elde ettiği gelirdeki kar oranı %10 artmasına karşılık artan maliyetler sebebiyle toplam kar oranı %1,9 arttı. VW Grubu’nun 2019’un ilk yarısında toplam kar miktarı 9 milyar Euro olarak gerçekleşti. Volkswagen Grubu 2019 Satış Rakamları Nasıl?

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

VW binek arabalarının satışından 2019 yılının ilk altı ayında geçen yıla oranla %3,4 artışla 44.1 milyar Euro gelir elde etti. Bu satışlardan karı ise 2.3 milyar Euro oldu. Düşen satış hacimlerine ve döviz kurlarının olumsuz etkilerine rağmen iyi bir performans ortaya koydu. Dizel sorunu ise bu dönemde 400 milyon Euro’luk ek bir maliyet oluşturdu.

Audi satışlarında ise geçen yılın aynı dönemine göre %8,3 düşüş yaşanarak 28.8 milyar Euro’luk gelir elde edildi. Geçen yılın aynı döneminde 2.8 milyar Euro olan kar miktarı ise bu yıl 2.3 milyar Euro olarak gerçekleşti. Model yenilemelerinin maliyeti, düşük satış hacimleri, yeni ürün ve teknolojiler için yatırımlar, maliyet artışları ve döviz kuru etkileri olumsuz etki yarattı. Ancak ürün maliyetlerindeki iyileştirmeler ile toplam satış miktarındaki kar oranı korunuyor.

Skoda ise geçen seneye oranla satışlarını %10,8 oranında artırarak 10.2 milyar Euro gelir elde etti. Toplam satışlar içerisindeki karı ise 3 milyon Euro artış göstererek toplam 824 milyon Euro oldu. Satış gelirlerindeki artış, özellikle Hindistan pazarındaki satışların artmasından kaynaklanıyor. Seat markasında ise geçen yıla oranla %8,3 oranında artışla 6.3 milyar Euro gelir elde edildi. Seat’ın bu dönemde satışlardan elde ettiği kar miktarı ise %1,9 artışla 216 milyon Euro’ya ulaştı.

VW Grubu’nun ultra lüks markası Bentley ise 835 milyon Euro değerinde satış rakamına ulaştı. Satışlardan elde ettiği kar miktarı ise 57 milyon Euro oldu. Artan satış hacmine ek olarak markanın maliyetlerinde yaptığı iyileştirmeler olumlu olarak yansıdı. Bir diğer lüks spor markası olan Porsche ise 2019 yılının ilk yarısında satışlarını %8 artırarak 12.2 milyar Euro’ya çıkardı. Bu satışlardan elde ettiği kar miktarı ise 2.1 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Volkswagen’in ticari araçlarının satışından elde ettiği satış geliri ise %2,6 artarak 6.5 milyar Euro olarak gerçekleşti. Kar miktarı ise %10,8 azalarak 506 milyon Euro’ya düştü. Ağır ticari araç markalarından ilki olan Scania’da ise 7.1 milyar Euro gelir elde eden VW Grubu, satışlarından 828 milyon Euro kar elde etti. MAN markasıyla yaptığı satışlarda ise 6.3 milyar Euro gelir elde etti.

VW Grubu, belirsiz ekonomik koşullar, artan rekabet koşulları, döviz kurundaki belirsizlik ve karbon salınımıyla ilgili mevzuatlar nedeniyle düşen satışlara rağmen beklentilerini yüksek tutmaya devam ediyor. 2018 satışlarına oranla 2019’da %5 oranında daha fazla satış yapmayı hedefleyen grup, yılın ilk yarısında bu hedefini tutturmuş görünüyor.

Volkswagen Grubu 2019 Satış Rakamları Nasıl? Araba Habercisi Dergisi.

VW Grubu
VW Grubu

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

PSA Grubu 2019’un İlk Yarısında 2 Milyona Yakın Araç Sattı! Liderlik İstiyorlar!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba