Volkswagen Grubu Düşen Satış Adetlerine Rağmen SUV Modelleri Sayesinde Karda!

Volkswagen Grubu Satış Rakamları
Volkswagen Grubu Satış Rakamları

Volkswagen Grubu’nun yüksek kar oranına sahip SUV satışları ve maliyet azaltma operasyonları sayesinde, VW’in ilk çeyrekte kar hedefini tutturmasının en büyük etkeni oldu. Vergi öncesi gelirleri ilk çeyrek için 3.9 milyar Euro olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Volkswagen Grubu Satış Rakamları

Araba Dergisi, Araba Dergileri, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Yorumları, Araba Sürüşleri, Otomobil Testleri, Otomobil Dergileri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Volkswagen Grubu’nun premium markaları Porsche ve Audi bu gelirin %40’ını oluşturdu. Otomobil devi VW, SUV’lara artan talebin yılın geri kalanında da devam etmesini beklediğini ve bu durumun da karlarına olumlu katkı yapmaya devam edeceğini belirtti. Artan maliyetler ve küresel daralma karşısında diğer üreticilerin karlarının düşüş yaşadığı gözlenirken, SUV model gamını artırarak kar miktarını da artıran VW, yaptığı akıllıca hamlelerin meyvelerini topluyor.

[irp posts=”4488″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs Sayısı Turkcell Dergilik’te! İndirme Linki Haberde!”]

Volkswagen Grubu, SUV satışlarının toplam satışları içindeki payı 2018’de %23.2 iken 2020 yılında bu oranın %40 olacağını tahmin ediyor. Yeni uygulanmaya başlanan WLTP emisyon testlerinin sertifikasyon süreçlerinin yarattığı maliyet etkilerinin yanı sıra Çin, Güney Amerika ve Rusya’daki ekonomik satın alma gücünün düşmesi de VW için olumsuz etkileri mevcut. Bu durum çerçevesinde binek otomobil satışlarında yıl içerisinde %6,5-7,5 arasında beklenen kar oranının daha düşük gerçekleşmesi bekleniyor.

Volkswagen elektrikli arabalarını gelecek yıl piyasaya sunmaya hazırlanırken, kar oranı da bu süreçten etkilenecek. VW Finans Müdürü Frank Witter, elektrikli araçların genel grup kar oranı üzerinde büyük bir baskı oluşturacağını belirtti. Elektrikli arabaların yarattığı ek maliyetlerin kar oranını kısa vadede düşüreceği için ek maliyet önlemleri alacaklarını da vurguladı.

2015 yılında yaşanan ve markaya 30 milyar euroya mal olan emisyon skandalına ek riskler için 1 milyar Euro daha kaynak ayrıldı. Ayrıca potansiyel dizel motor riskleri için 3.4 milyar Euro ve yasal davaların yükümlülükleri için de 5.5 milyar Euro olmak üzere kaynak ayırdı.

Binek otomobil satışları ilk çeyrekte %3 düşüşle 2.55 milyon adet olarak gerçekleşirken, SUV segmentindeki modellerin yüksek satış adetleri ve yüksek kar oranlarıyla Volkswagen Grubu genel kar oranını tutturmayı başardı.

[irp posts=”3751″ name=”Youtube MSE Medya Kanalında Mercedes CLS 400d Testim Yayında! Abone Ol Kaçırma!”]

Volkswagen Grubu Satış Rakamları

Araba Habercisi Dergisi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba