Volkswagen uzun bir aranın ardından o model için CES’e döndü! İşte VW’nin yeni sedan modeli!

Volkswagen ID7 CES 2023
Volkswagen ID7 CES 2023

Volkswagen uzun bir aranın ardından o model için CES’e döndü! İşte VW’nin yeni sedan modeli! Yeni Volkswagen Passat yorumlarına neden olan yeni VW ID7 CES 2023 Fuarı’nda tanıtılıyor. Volkswagen ID7 CES 2023.

INSTAGRAM HESABIM

Volkswagen, 6 yıllık bir aranın ardından dünyanın en büyük elektronik fuarı CES’e çok özel bir ürünle geri dönüyor. Marka, MEB (modüler elektrik platformu) teknolojisine dayalı olarak üretilecek ilk tam elektrikli sedanı ID.7’yi özel dijital kamuflajlı görünümüyle CES 2023’te sergiliyor. Markanın yeni sedan modeli olacak olan Volkswagen ID7 fuarın gözde modellerinden biri oluyor.

Volkswagen’in ID.4’ten sonra MEB temelli ikinci global modeli olacak ID.7, Las Vegas’ta 5-8 Ocak tarihleri arasında düzenlenen CES Fuarı’nda sergileniyor. Marka, Haziran ayında Çin’de tanıttığı aerodinamik tasarıma sahip ve 700 kilometreye kadar (WLTP) menzil sunan ID.AERO konsept modeli ile ID.7’nin ilk sinyallerini vermişti. Model, fuarda ışık efektleri ve çok katmanlı boyayla sağlanan akıllı kamuflajlı versiyonuyla tanıtılacak. İnteraktif bir özelliğe sahip akıllı kamuflaj, ID. Ailesinin dijitalleşme sürecinin bir sonraki adımını da simgeliyor.

Las Vegas’taki CES’te Volkswagen, ID.7’nin zekâsını oldukça özel bir şekilde gösterecek. Kamuflajlı sedan ID.7, interaktif olarak aydınlatılan eşsiz boya kaplama ile yapılan dijital bir tasarıma sahip. Araca uygulanan 40 kat boyanın bazıları iletken, bazıları yalıtkan özelliklere sahip. Aracın toplam 22 alanı ayrı ayrı kontrol ediliyor ve üst boya tabakasının altından elektrolüminesans ile aydınlatılıyor. Aracın her iki yanında yer alan QR kodları, fiziksel ve dijital dünyalar arasında bir arayüz sağlıyor. QR kodu teması tüm bu kamuflajı daha da ileri bir seviyeye taşıyor ve aracın final görünümünü de gizliyor.

ID. ailesindeki diğer tüm modeller gibi ID.7 de Volkswagen Grubu’nun MEB modelini temel alıyor. Model, uzun aks mesafesi (2,97 metre) sayesinde iç mekânda avantaj sağlıyor ve özellikle ferah bir his veren lüks bir sedan karakterine sahip oluyor.

ID.3, ID.4, ID.5 ve sadece Çin pazarında sunulan ID.6 modelleri ile yeni ID. Buzz’un ardından ID.7, ID. ailesinin altıncı ve ID.4’ten sonra MEB temelli ikinci global modeli ünvanını taşıyor. Elektrikli sedanın üç büyük pazar olan Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulması planlanıyor. Avrupa pazarına sunulacak ID.7, Volkswagen Emden fabrikasında üretilecek. 2023 yılı ikinci çeyreğinde dünya prömiyeri gerçekleşecek seri üretim versiyonunun, 2024 yılında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ÖTV İndirimi ile ilgili son olarak ne dedi? Araba var mı?

Volkswagen ID7 CES 2023.

Volkswagen ID7 CES 2023

Volkswagen ID7 CES 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba