VW Otonom Sürüş Teknolojisi İçin Otobandan Veri Topluyor

Volkswagen Otonom, Volkswagen Elektrikli, Otonom Volkswagen, Elektrikli Volkswagen, Volkswagen Otonom Otomobiller Nasıl Geliştiriliyor?

Youtube Kanalımız

[irp posts=”12616″ name=”Peugeot 2008 29 Ocak’ta Türkiye’de satılacak!”]

Yeni Peugeot 208 Ne Zaman Satılacak? Resmi Açıklama

Geçtiğimiz yıl DLR, kendi veri toplama teknolojisini tüm trafik olaylarını kayıt altına almak ve araç konumlarını tam olarak ölçebilmek için otobana kurdu. Volkswagen ise bu bilgileri araçlarını geliştirmek için kullanacaktır. Bu aletlerin kurulduğu test alanında, çeşitli trafik akışlarının simülasyonu gibi neredeyse tüm kombinasyonlar bulunmaktadır. Volkswagen Otonom Otomobiller Nasıl Geliştiriliyor?

Türkiye’nin Otomobili’nde Pil En Kolayı! Adam Doğru Söylüyor!

Volkswagen Binek Araçlar Şefi Dr. Frank Welsch açıkladı.

Volkswagen Binek Araçlar Şefi olan Dr. Frank Welsch yaptığı açıklamada, ‘Eğer otonom sürüş teknolojilerini geliştirmek için araştırma yapıyorsanız standart günlük olarak trafikten gelen veriler çok önemlidir. Bizim kullandığımız test alanı, sadece bu tür verileri gerçek hayattan toplayabilmemize değil, aynı zamanda simülasyonları kullanarak araçları geliştirmemizi de sağlıyor’ dedi.

Veriler anonim olarak yol boyunca tüm araçlardan toplanmaktadır. Böylece sadece yörüngeler saptanmaktadır. Araç, plaka ve sürücü yüzü gibi bilgiler kayıt altına alınmamaktadır. Yörüngeler sadece araç hareketlerini belirten düz ve eğri çizgilerdir. Veri toplama teknolojisinin yanında bir de pWLAN teknolojisi de kurulmuştur. Bu teknoloji taşıtlar ve trafik altyapısı ile direkt iletişimi sağlamaktadır. Bu Car2x teknolojisi yeni Golf’te standart olarak bulunacak ve gelecekte çıkacak ID.3’te de kullanılacak.

Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba