Xiaomi SU7 Fabrikası 77 saniyede bir otomobil üretecek! Robotlar iş başında! 30 bin dolara satacaklar!

Xiaomi SU7 Fabrika üretim kapasitesi
Xiaomi SU7 Fabrika üretim kapasitesi

Xiaomi SU7 Fabrikası tam kapasiteye geçtiğinde 77 saniyede bir otomobil üretecek! Robotlar iş başında! Xiaomi SU7 Fabrika üretim kapasitesi.

0 KM OTOMOBİL FİYAT LİSTELERİ KARIŞACAK

Başlıkta yazdığım 77 saniyede bir otomobil üretecekler lafını elbette ben söylemiyorum. Xiaomi Kurucusu ve CEO’su Lei Jun bunu açıkladı ve tam kapasiteye geçtiklerinde saniyede 1 tane SU7 üretecek kapasitede bir fabrika yaptıklarını duyurdu. İnanılmaz bir rakam. İyi ama sadece Çin pazarı için bu kadar kapasiteye gerek var mı? Elbette yok. 30 bin dolar başlangıç fiyatıyla satacakları Xiaomi SU7 tüm dünya pazarlarında satılacak. Bu aracın satışı Amazon üzerinden online olarak yapılacak. Açıklanan bu veriye baktığım zaman yıllık kapasitenin 400 bin adetin üzerinde olacak. Tesla’nın Berlin Fabrikası’nda üretim kapasitesi 500 bin adet onaylı. Ancak bu kapasiteye daha çıkmadılar. Xiaomi daha en baştan 400 bin adetten fazla bir kapasite kullanacak olması gerçekten de çok iyi bir veri.

XIAOMI SU7 elektrikli otomobil modelinin özelliklerini yazarken bile heyecan duymamak imkansız. Kısmet olur onu kullanırsam yaşayacağım heyecanı hayal bile edemiyorum. Neyse, bu hevesleri bir kenara bırakayım. Akıllı telefon üreticisi Xiaomi elektrikli otomobil pazarına çok hızlı bir giriş yaptı. XIAOMI SU7 modelinin teknik özelliklerinin açıklanmasıyla birlikte karşımıza nelerin çıkacağını hepimiz net bir şekilde anlamış olduk. Sözü fazla uzatmadan bu aracın teknik özelliklerine geçiyorum. Daha uygun fiyatlı bir seçenek olacak olan arkadan itişli Xiaomi SU7 modeli 299 PS güç, 400 Nm tork üretiyor. Son hızı 210 km/s olarak açıklanan bu aracın 0-100 km/s hızlanması için 5,28 saniyenin yeterli olduğu belirtiliyor. Xiaomi markasının otomobil piyasasına girdiği anda en çok takdir ettiğim yanıysa bir arabanın gidebildiği kadar durması gerektiğine de dikkat çekmeleri oldu. Xiaomi SU7 modelinin teknik özellikleri açıklanırken fren performansına da yer verildi. Açıklanan bilgilere göre 100 / 0 km/s fren mesafesi 35,5 metre. Bu aracın sunduğu toplam menzilse 700 km.

15 dk şarj 500 km menzil / 5 dk şarj 22 km menzil

İşin en güzel yanına geldik. Xiaomi SU7 modelinin çift motorlu, dört tekerlekten çekişli versiyonu elektrikli arabalar içinde inanılmaz diyebileceğim veriler sunuyor. 673 PS güç, 838 Nm tork üreten bu versiyonun son hızı 265 km/s. 0-100 km/s hızlanmasını 2,78 saniyede gerçekleştiren aracın 100 / 0 km/s fren mesafesiyse 33,3 metre. Son olarak Xiaomi SU7’nin bu versiyonu 810 kilometre menzil sunabiliyor. Bu elektrikli otomobil modelinde kullanılan bataryalara uygulanan soğuk, sıcak ve darbe testleriyse inanılmaz. Her şarttan başarıyla çıkan bir batarya paketine sahip. 2024 yılının ilk yarısında üretime başlayacak olan bu modelin aynı dönemde satışa sunulması planlanıyor. Başlangıç fiyatı 30 bin dolar olarak açıklanan bu araç piyasada çok denge bozar. Şarj sürelerine baktığım zaman uygun fiyatlı versiyon 15 dk şarjla 350 km menzil, güçlü versiyon 500 km menzil sunuyor. Bu rakamlar şarj süresinden şikayet edenlerin bile aklını çelecektir. Örneğin güçlü versiyon 5 dakika şarjla 220 km menzil sunuyor. Bu 5 dk şarj benim bir haftalık ihtiyacımı karşılar.

ÖTV sistemi değişiyor! İDASEP planı açıklandı!

Xiaomi SU7 Fabrika üretim kapasitesi.

Xiaomi SU7 Fabrika üretim kapasitesi

Xiaomi SU7 Fabrika üretim kapasitesi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba