Yandex Otonom Araç Teknolojisi 200 Metreyi Görüyor!

Yandex Otonom Araç Teknolojisi.
Yandex Otonom Araç Teknolojisi.

Yandex yöneticileri yaptıkları açıklamada, araçlarının 200 metreye kadar nesneleri algılamasını sağlayan iki farklı lidar sensör geliştirdiklerini söyledi. Yandex Otonom Araç Teknolojisi.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”10435″ name=”Turkcell Dergilik’te Araba Habercisi Aralık Sayısını Okudunuz mu?”]

Skoda Kamiq 2020 Başında Türkiye Yollarına Çıkıyor!

Yandex otonom araçlar şefi olan Dmitry Polishchuk yaptığı açıklamada, ‘Sensörlerin şirket içerisinde üretilmesi, seri üretime girdikten sonra lidar (temel ölçme işlemi için lazer veya ışık kullanılan bir algılama yöntemidir) ünitelerinin maliyeti bize %75’e kadar tasarruf sağlayacak’ dedi.

Yandex, 2016 yılında kendi otonom teknolojisini geliştirmeye başlayan bir Rus arama motoru işletmesidir. Ayrıca 100’den fazla Rus şehrinde taksi hizmeti vermektedir. Yandex, 120 derece görüş alanına sahip, araçlarının önünde çok ayrıntılı nesne resimleri üreten ve daha uzaktaki nesneleri algılayabilen 360 derece lidar ile katı hal lidarı üzerinde çalıştıklarını söyledi. Sistemin çok yönlü yazılımı, çeşitli sürüş ortamları ve hava koşulları için taramaya olanak sağlayan program içerir.

Volkswagen ID Next Elektrikli SUV Satışa Sunulmaya Hazır

Polishchuk, ‘Sensörlerin ham verilerine erişebildiğimiz için araç ve aracın çevresi hakkında daha çok bilgiye sahip olabiliyoruz. Lidarlarımızla, verileri analiz edebilir ve diğer sensörlerden gelen bilgiler ile birleştirerek daha sağlıklı sonuç alabiliriz’ dedi. Yandex’in kendi üretimi olan lidarı, Moskova ve çevresindeki şehirlerde bulunan test filosuna yerleştirildi. Şirketin gelecek planları geçen sene tamamen değişti. Şirket Mart ayında ortaklaşa otonom araçlar geliştirmek için Hyundai Mobis ile bir ortaklık kurdu.

Yandex Otonom Araç Teknolojisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba