Yeni BMW 1 Serisi sürücünün direksiyon hareketlerini ezberleyecek kendisi gidecek!

Yeni BMW 1 Serisi Yorumları
Yeni BMW 1 Serisi Yorumları

Araba Haberleri, Araba Yenilikleri, Yeni BMW 1 Serisi sürücünün direksiyon hareketlerini ezberleyecek, geri geri 50 metre kendisi gidecek. Yeni BMW 1 Serisi Yorumları.

Araba Testleri, Araba Testi, Otomobil Testleri, Otomobil Testi, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Yeni BMW 1 Serisi’nde Park Mesafe Kontrolü (PDC), arka görüş kamerası ve paralel alanlara otomatik olarak park edilmesini sağlayan sisteme sahip. Paralel park yerlerinden otomatik manevra yapılarak çıkılmasını sağlayan Park Asistanı da standart olarak sunulacak. Ayrıca Yeni BMW 3 Serisi’nde tanıtılan ‘Geri Gidiş Asistanı’ da Yeni BMW 1 Serisi’nde standart olarak sunulacak.

Direksiyon hareketlerini kaydeden geri gidiş asistanı aracı kendi kendine götürecek. Araç 50 metre boyunca sürücünün müdahalesine gerek duymadan sıkışık ya da karmaşık park yerinden kolaylıkla çıkarabiliyor.

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

Yenilikçi sürüş destek sistemleri yeni BMW 1 Serisi ile kompakt sınıfta ilk kez sunuluyor. Söz konusu sisteme bağlı olarak, radar ve ultrasonik sensörler tarafından toplanan kamera görüntüleri ve veriler, aracın çevresini izlemek ve sürücüyü tehlikelere karşı uyarmak veya doğru frenleme ve yönlendirme ile kaza riskini en aza indirmek için kullanılıyor.

Standart donanım kapsamında yer alacak güvenlik sistemi, sürücüyü bisikletlilerin mevcudiyeti konusunda uyarırken, şehir içinde fren fonksiyonlu çarpışma ve yaya uyarı sistemini de içeriyor. Ayrıca 70 ila 210 km / s arasında çalışan aktif şerit dönüşlerine sahip Şerit Ayrılma Uyarısı da Yeni 1 Serisi’nin öne çıkan özelliklerinden bir diğerini oluşturuyor. Opsiyonel olarak sunulan Aktif Hız Sabitleme Sistemi Denetimi, saatte 160 km/s hıza kadar kullanılabiliyor. Ayrıca Şerit Değiştirme Uyarı sistemini de içeren Sürüş Asistanı, arka çarpışma uyarısı ve çapraz trafik uyarısı özelliklerine de sahip.

Yeni BMW 1 Serisi Türkiye’ye biri benzinli diğer dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile gelecek. BMW EfficientDynamics ailesinin en son üyesi olan bu verimli motorların ilkini 115 HP gücündeki 116d oluşturuyor. 1.5 litre hacmindeki benzinli motor seçeneği ise 140 HP güç üretiyor. Yeni BMW 116d ve BMW 118i Türkiye’de standart olarak 7 ileri vitesli çift kavramalı Steptronic şanzıman ile tercih edilebilecek.

Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli! Dergilik’te!

Yeni BMW 1 Serisi Yorumları. Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba