Ford Focus EcoBoost Hybrid Ocak Ayında Satışa Sunuluyor! Ortalama Tüketimi 4.7 Litre!

Yeni Ford Focus Hibrit

Yeni Ford Fiesta EcoBoost Hybrid ve Focus EcoBoost Hybrid gelecek yılın başında satışa sunuluyor. Yeni Ford Focus Hibrit

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Haber, Otomobil Haber, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Hibrit Arabalar, Hibrit Otomobiller

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Yeni Fiesta EcoBoost Hybrid ve Focus EcoBoost Hybrid, popüler aile otomobilleri için gücü, uyumu ve yakıt verimliliğini artırmak amacıyla gelişmiş yarı hibrit teknolojisinden yararlanılmış.

[irp posts=”3450″ name=”Araba Habercisi Dergisi Nisan 2019 Sayısı Turkcell Dergilikte Yayında! Kaçırmayın!”]

Fiesta EcoBoost Hybrid ve Focus EcoBoost Hybrid, yakıt verimliliğini iyileştirmek için özelleştirilen ileri yarı hibrit mimarisi içerirken daha güçlü ve uyumlu performansla Ford’un sürüş keyfi deneyimini bütünleyecek deniyor.

Kayış ile tahrik edilen entegre marş motoru / jeneratör (BISG), standart alternatörün yerini alarak genellikle frenleme sırasında kaybedilen enerjinin geri kazanılmasını ve depolanmasını sağlıyor. Bu enerji 48 Volt’luk hava soğutmalı lityum-ion bataryanın şarj edilmesinde kullanılıyor.

Entegre marş motoru / jeneratör ayrıca fren anında depolanan elektrik enerjisini kullanarak normal sürüş ve hızlanma esnasında ilave tork üretimiyle düşük sürtünmeli, üç silindirli 1,0 litrelik EcoBoost benzinli motoru destekliyor ve aynı zamanda elektrik sistemlerini besliyor.

Akıllı, kendini düzenleyen yarı hibrit sistem, bataryayı optimal fayda için ne zaman ve ne kadar yoğun şekilde şarj edeceğini belirlemek üzere aracın nasıl kullanıldığını ve depolanan batarya şarjının ne zaman kullanılacağını sürekli olarak izlerken iki stratejiden birini kullanıyor.

50 Nm’ye kadar tork sağlamak için BISG’nin elektrik motoru işlevini kullanarak benzinli motorun yakıt tasarrufunu maksimize etmek için gereken eforu azaltıyor.

Fiesta’da beklenen 112 gr/km CO2 salımı ve 4,9 l/100 km yakıt tüketimine, Focus’ta beklenen 106 gr/km CO2 salımı ve 4,7 l/100 km yakıt tüketimi verisine katkı sağlıyor.

Güç aktarma organlarından sağlanan toplam torku yalnızca benzinli motordan tam yükte elde edilen değerin üzerine 20 Nm’ye kadar çıkarmak için BISG’nin elektrik motoru işlevini kullanarak optimum performans sunuyor.

Elektrikli tork desteği, daha güçlü ve uyumlu performans, özellikle düşük motor devirlerinde daha esnek ve bağlantılı sürüş deneyimi sunmaya da yardımcı oluyor.

BISG ayrıca Ford mühendislerinin 1.0 litrelik EcoBoost motorun sıkıştırma oranını düşürmelerini ve daha fazla güç için daha büyük bir turbo şarj eklemelerini sağlamış bulunuyor.

Turbo şarj tepkisinin korunması için motoru daha hızlı döndüren tork desteği kullanılarak gecikme süresi kısaltılıyor.

Ford Avrupa Pazarlama Satış ve Servisten Sorumlu Başkan Yardımcısı Roelant de Waard yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Müşterilerimizin EcoBoost Hybrid güç ve aktarma organlarımızın sunmuş olduğu ani ve kararlı gücü çok seveceğini ve bununla birlikte akaryakıt istasyonuna daha az ziyaret etmek zorunda kalacakları için daha mutlu olacağını düşünüyoruz.”

[irp posts=”3616″ name=”Hey Mercedes Diye Seslenerek Sistemi Çalıştıracağımız Yeni Mercedes-Benz B-Serisi Türkiye’de!”]

Yeni Ford Focus Hibrit

Araba Habercisi Dergisi

Kompakt Sedan Nissan Geliyor! 483 Beygir Gücündeki Nissan IMs Tek Şarjla 600 km yapacak!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba