Dikkat! Yaklaşmayın Taypar! Honda en güçlü Civic Type R’ı tanıttı! Teknik verileri şimdilik açıklanmadı!

Yeni Honda Civic Type R.
Yeni Honda Civic Type R.

Dikkat! Yaklaşmayın Taypar! Honda en güçlü Civic Type R’ı tanıttı! Teknik verileri şimdilik açıklanmadı! Yeni Honda Civic Type R.

Instagram Hesabım

Honda, yüksek performanslı kompakt hatchback sınıfındaki hot hatch geleneğini sürdürüyor. Honda’nın yenilenen Civic Type R modeli, 25 yıllık köklü bir hot hatch geçmişine dayanıyor. Japonya’daki Uluslararası Yarış Pisti Suzuka’da gösterdiği performans ile önden çekişli otomobillerde yeni bir tur rekoruna imza atan yeni Civic Type R, performansındaki iyileştirmeler ile tamamen yeni bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. Yeni nesil Honda Civic Type R, 2023 yılının başında Avrupa yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

İddialı otomobilin teknik verileri daha sonra açıklanacak. Ancak açıklanan bilgilerde “Yeni nesil, 2017 yılında tanıştığımız Type R’daki yüksek performanslı motorun daha gelişmiş bir versiyonu ile yollara çıkıyor” dendi. Yeni Honda Civic Type R güncel versiyonda olduğu gibi 2.0 litrelik direkt enjeksiyonlu, turboşarjlı ve 4 silindirli olan bir motordan gücünü alacak. 2.0-litre VTEC Turbo motor, 6.500 d/d’da 320 HP güç ve 2,500-4.500 d/d aralığında 400 Nm tork üretiyor.

Volkswagen Taigo Coupe SUV Temmuz ayında kaç paraya satışa sunuluyor? İşte çekici SUV’un fiyatları!

Motorun performans ve verimliliğini iyileştirmek için birçok değişiklik yapılan Type R’da verimliliği artırmak için de daha kompakt bir gövdeye sahip bir turbo kullanılıyor. Ayrıca, gücü artırmak ve turbodan geçen hava akışını iyileştirmek için turbo pallerinin sayısı da artırılarak şekli optimize edildi. Bunun dışında egzoz sistemi de yenilendi. Tüm bu özellikler, önceki nesil Type R’ın güç-ağırlık oranını, tork ve güç üretimini daha da iyileştirirken 2023 model Civic Type R’ı da sınıfının litre başına en güçlü otomobillerden biri yapmayı başardı.

Sürüş keyfini en üst seviyeye taşımak üzere daha önce de kullanılan altı vitesli manuel şanzıman optimize edilirken; Otomatik Blip işlevi ile birlikte iyileştirilen devir eşleştirme sistemi, vites küçülürken devir uyumu sağlayarak, viraj girişinde otomobilin dengesine yardımcı oluyor. Yüksek dayanımlı şanzıman, yüksek rijitlik seviyesine sahip vites kolu ve optimize edilmiş vites yollarıyla birlikte hassas ve hızlı vites değişimleri sunuyor.

Önceki nesilde kullanılan iki parça diskli Brembo fren sistemi de daha hassas ve uzun ömürlü fren performansı için iyileştirildi. Yeni nesil, iyileştirilmiş radyatör ve gelişmiş hava soğutma işlevleriyle yüksek performanslı kullanımlarda da etkin bir sistem soğutması sunuyor. Gelişmiş ses modülasyonuna sahip yeni üçlü egzoz tasarımı, ses deneyimini iyileştirerek sürücünün otomobille olan bağını daha da güçlendiriyor.

Yeni nesil Civic Type R, Honda Type R tutkunları tarafından çok beğenilen beyaz renk dışında Ralli Kırmızısı, Yarış Mavisi, Kristal Siyah ve Sonik Gri renk seçenekleri ile yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Yedi Kişilik SUV Volkswagen Tiguan Allspace Temmuz 2022 fiyat listesi nasıl? Tiguan Allspace kaç para?

Araba Habercisi Yaz Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 42. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 42. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Yeni Honda Civic Type R.

Yeni Honda Civic Type R

Yeni Honda Civic Type R.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba