Yeni Kia Sportage gelecek hafta dizel otomotik ile satışa sunuluyor

Yeni Kia Sportage en sonunda ülkemiz yollarına 1.6 litre dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonuyla çıkıyor. Yeni Kia Sportage dizel otomatik

Sportage’ın mevcut 1.7 litrelik CRDi (common-rail direkt enjeksiyonlu) dizel motoru, Kia’nın şimdiye kadar yaptığı en temiz dizel motor olan verimli yeni 1.6 litrelik CRDi dizel motoruyla değiştirildi. Yani Kia en sonunda iddialı Kompakt SUV aracına ülkemizdeki uygun vergilendirme dilimine yakalayan küçük hacimli üniteyi koydu. Yeni 1.6 litrelik dizel motor, dört tekerden çekişli ve yedi vitesli çift kavramalı şanzımanla birlikte daha yüksek güçlü modellerle birlikte 115 veya 136 HP’lık bir güç üretiyor.

Kia Sportage dizel hibrit

Kardeşinde olduğu gibi bu araçta da dizel hibrit seçeneği yer alacak. Kia Sportage, yeni EcoDynamics + dizel hafif hibrit güç aktarma sistemlerine sahip ilk model olma özelliğini taşıyor. Sportage artık Kia’nın yeni ‘EcoDynamics +’ 2.0 litrelik ‘R’ dizel hafif hibrid güç aktarım sistemi dahil daha geniş bir motor yelpazesi sunuyor. EcoDynamics +, 48 voltluk bir bataryadan güç alarak hızlanmayı artırıyor ve yeni bir hafif hibrit jeneratör ünitesi ile motorun çalışma süresini uzatıyor. Bu modelin ülkemizde satılıp satılmayacağı ise henüz açıklanmadı.

Yeni Kia Sportage dizel otomatik
Yeni Kia Sportage dizel otomatik

Yeni Kia Sportage 7 yıl 150 bin km garantili

Kia Sportage, Kia’nın Zilina Slovakya fabrikasında üretiliyor. Mayıs ayında üretimine başlanan araç Avrupa yollarına Eylül itibariyle katıldı. Ülkemiz yollarına Aralık ayının ilk haftasından itibaren çıkmaya başlıyor. Yeni Kia Sportage’ın en önemli özelliklerinden birisi 7 yıl ya da 150 bin kilometre garanti sunması olacak.

Yeni Kia Sportage dizel otomatik
Yeni Kia Sportage dizel otomatik

[irp posts=”1912″ name=”Yerli akaryakıt markası TP 5 kuruş ekstra indirim yaptı”]

Yeni Kia Sportage dizel otomatik

Araba Habercisi Murat Tosun

Porsche 911’in sekizinci nesli Los Angeles Fuarı’nda açıklandı

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba