Yeni Lexus RX Türkiye’de satışa sunuldu! Kışkırtıcı güçleriyle Lexus RX modelleri kaç paraya satılıyor?

Yeni Lexus RX Fiyat Listesi
Yeni Lexus RX Fiyat Listesi

Yeni Lexus RX Türkiye’de satışa sunuldu! Kışkırtıcı güçleriyle Lexus RX modelleri kaç paraya satılıyor? Yeni Lexus RX Fiyat Listesi.

YOUTUBE KANALIM

Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni RX SUV modelini Türkiye’de satışa sundu. Lexus’un E SUV premium segmentindeki modeli, RX 350h tam hibrit, RX 450h+ plug-in hibrit ve RX 500h performans hibrit olmak üzere üç farklı hibrit seçeneğiyle birlikte Lexus showroomlarındaki yerini aldı. Lexus RX’in başlangıç fiyatı 3.991.500 TL olarak açıklandı. Tüm modellerde 2 litre üzerinde motor seçenekleri olduğu için fiyatlar bu seviyelerde. Tüm fiyatları yazının en sonundan fotoğraf olarak indirebilirsiniz.

Yeni RX’in basın lansmanında Lexus markası ve premium pazar hakkında değerlendirmeler yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “Lexus kısa zamanda premium segmentte farklı bir yer edinerek ilk lansmanı gerçekleştirdiğimiz gün ifade ettiğimiz gibi ’lüksün yeni tanımını’ yapmayı başardı. Bu iddiamızı premium segmente örnek olan hizmetlerin yanı sıra, her geçen gün genişleyen ve güç kazanan bir ürün gamıyla destekledik. Geçtiğimiz yıl premium segment yüzde 13 büyürken; biz Lexus olarak otomotiv sektörünün tamamında yaşanan tedarik sorunlarına karşın, satışlarımızı yüzde 47 artırarak emin adımlarla büyümeyi sürdürdük” diye konuştu.

5 MİLYON TL’LİK LEXUS RX’İ KULLANDIM

Oldukça kapsamlı bir ürün yelpazesine sahip RX ailesi, yüksek verimlilik sunan tam hibrit RX 350h ile başlıyor. Dördüncü nesil kendi kendini şarj eden hibrit sistemin geliştirilmiş verimliliğine ve akıcı sürüşüne sahip RX 350h, 2.5 litre hibrit motorla donatıldı. 250 HP güç sahip RX 350h, 0-100 km/s hızlanmasını 7.9 saniyede gerçekleştiriyor. Ortalama tüketimi 6.3-6.6 lt/100 km olan RX 350h modelinin ortalama emisyon değeri ise sadece 142-149 g/km olarak ölçüldü. RX 350h, daha küçük hacme sahip rakiplerine karşı güçlü bir alternatif olarak dikkat çekerken, konfor ve verimliliğe önem veren kullanıcılar için ideal seçenek olarak öne çıkıyor.

RX ürün gamının ikinci seçeneği modele plug-in özelliğini getiren RX 450h+ oldu. 2.5 litrelik dört silindirli motor, 18.1 şarj edilebilir bir lityum iyon batarya ile kombine ediliyor. Ek olarak arka elektrikli motor ile birlikte Lexus E-Four dört çeker sürüşe sahip.

Chery Tiggo 8 Pro testimi izlemek için tıklayın

Günümüzün büyük SUV tercih eden müşterileri için ideal bir kombinasyon olan RX 450h+ plug-in hibrit, etkileyici verimliliği ve yüksek performansıyla da öne çıkıyor. RX 450h+ plug-in hibrit, 24 g/km CO2 emisyonu, 1.1 lt/100 km yakıt tüketimi ve 69 km’ye kadar ortalama elektrikli menzil ile öne çıkıyor. Hibrit motorun 309 HP’lik gücü, RX’in 0-100 km/s hıza 6.5 saniyede ulaşarak performansın oldukça iddialı olmasını sağlıyor. Ayrıca tam elektrikli sürüş ile 130 km/s hıza kadar çıkabiliyor. RX 450h+, 6.6 kw/h şarj cihazı ile donatıldı ve 230 V/32 A bağlantıyla bataryanın tamamı yaklaşık 2.5 saatte şarj edilebiliyor. Ayrıca RX 450h+ modelinde sürücü, batarya tasarruf modunu seçerek benzinli motorun bir jeneratör gibi hibrit sistemin bataryasını yüzde 80 oranında şarj etmesini sağlayabiliyor. Böylece sürücü, sıfır emisyonlu sürüş için önceden hazırlık yaparak, egzoz salımının kritik olacağı şehir içi sürüşlerde veya otopark/garaj gibi kapalı alanlarda elektrik gücüyle yol alabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2023 sayısı indir!

Lexus, RX 500h modeliyle birlikte hibrit teknolojisini daha önce olmadığı farklı bir noktaya taşıyor. Hibrit araçların yüksek verimliliğini öne çıkaran Lexus, RX 500h ile üst düzey performans arayan kullanıcılara özel bir araç geliştirdi.

Yeni bir hibrit mimarisini kullanan araç, turbo beslemeli 2.4 litre benzinli motoru, 6 ileri otomatik şanzıman, ön elektrik motoru, hibrit batarya ve 76 kW’lık arka e-aks ile birleştiriyor. Toplamda 371 HP güç ve 550 Nm tork üreten RX 500h, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 6.2 saniyede tamamlıyor. RX 500h üstün yakıt ekonomisiyle WLTP birleşik ölçümlerinde 8.0-8.3 lt/100 km tüketim değeri elde ediyor.

RX 500h, Lexus’un yeni DIRECT4 akıllı elektronik kontrol sistemini kullanan ilk RX oldu. DIRECT4, optimum yol tutuşu sağlamak ve dengeyi korumak için ön ve arka tahrik torkunu dört tekerleğe anında ve sorunsuz bir şekilde dağıtıyor. Arka tekerleklerin tahriki, ayrı bir elektrik motoru ve invertör ile arka eAks tarafından sağlanıyor. Daha iyi gövde kontrolü ve yol ile direksiyon arasındaki daha fazla his ile ödüllendirici bir sürüş deneyimi sunarken, aynı zamanda yüksek konfora sahip bir sürüş sağlıyor.

Yeni Lexus RX Fiyat Listesi.

Yeni Lexus RX Fiyat Listesi.

Yeni Lexus RX Fiyat Listesi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba