Mercedes GLE Serisinin AMG Versiyonlarını Tanıttı.

Mercedes Benz AMG, Yeni AMG modelleri, Yeni Mercedes GLE AMG, 2020 Mercedes GLE AMG. GLE model serisinin en yeni aracı olan son teknoloji motor teknolojisiyle piyasaya çıkıyor. Yeni GLE 63 AMG aracında Mercedes tarihinde bir ilk gerçekleştirildi. 4.0 litrelik V8 turbo motoruna EQ Boost marş alternatörü entegre edildi. Yeni Mercedes Benz GLE AMG Yorumları.

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”10435″ name=”Turkcell Dergilik’te Araba Habercisi Aralık Sayısını Okudunuz mu?”]

Mercedes, daha fazla verimlilik için yeni V8 motorunu silindir kapama ile donattı. Sürücü eğer konfor sürüş programını seçerse, silindir devre dışı bırakma sistemi etkin hale geliyor. Araç 1000 ile 3250 rpm arasındaki geniş devir aralığında kullanılabilir. Gösterge panelinde bulunan özel bir gösterge simgesi, silindir devre dışı bırakma sisteminin etkin olup olmadığını ve motorun dört veya sekiz silindirli modda çalışıp çalışmadığını gösterir. Bu iki mod arası geçiş sistemi anında, hızlı ve torktan bağımsızdır. Bu nedenle yolcular geçiş anında konfordan hiçbir şey kaybetmezler.

Yeni Mazda 3 180 Beygirlik Motorla Geliyor!

Mercedes GLE 63 AMG iddialı Performans.

Mercedes GLE 63 modelinde yer alan 4.0 litrelik V8 biturbo motor 571 beygir güç sağlıyor. Daha güçlü versiyon olan Mercedes GLE 63 S ise 612 beygir güç üretiyor. Benzinli motorlara ek olarak 22 beygir güç ve 250 Nm tork sağlayan 48 voltluk bir elektrik motoru da yer alıyor. Bu sayede hafif hibrit sistem diyebileceğimiz ‘mild hibrit’ versiyonuna kavuşmuş oluyor. 9 ileri AMG şanzımanla oldukça hızlı gerçekleşen vites geçişleriyle GLE AMG 63, 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyede tamamlıyor. GLE AMG 63 S modeli ise 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlıyor. Her iki modelin de son hızı elektronik olarak 280 km/s olarak sınırlandırılmıştır.

Makyajlı Opel Insignia Geliyor

SUV araçları için özel olarak yapılandırılmış AMG RIDE CONTROL + havalı süspansiyon ve adaptif olarak ayarlanabilen ADS + sisteminin olağanüstü çevikliği ile mükemmel araç dinamikleri birleşince ortaya efsane bir GLE modeli çıkıyor. Sönümleme modları üç farklı aşamaya sahiptir. Bunlar Uzun konfor, Spor ve Spor + modlarıdır. Bu modlar, yüksek uzun mesafe konforu ve sportif araç dinamikleri arasında gerçekleşen belirgin farkı hissettirir.

Mercedes’in yeni performanslı SUV araçlarında bulunan MBUX kontrol ve ekran konsepti, araç, sürücü ve yolcular arasında yakın bir bağ kurulmasını sağlıyor. Aynı zamanda bilgi-eğlence sisteminin son sürümü günlük hayatın zorluklarını gözle görülür şekilde azaltır. Merkezi devir sayacı ve 3D görünümlü ölçeklere sahip olan, özellikle de Supersport modu gibi duygusal görüntüler cihaza görsel derinlik verir ve kullanıcıları heyecanlandırır. Aracın kontrol konsepti çok esnek olup ister dokunmatik yüzeyle ister direksiyon simidinde bulunan düğmelerle veya ses, hareket kontrolü ile çalışan sensörler ile kontrol edilebilir.

Yeni Mercedes Benz GLE AMG Yorumları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba