Peugeot 3008 hakkında tüm bildiklerinizi unutun! Yenilenmesiyle birlikte 3008’in her şeyi değişti!

Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Satılacak?
Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Satılacak?

Peugeot 3008 hakkında tüm bildiklerinizi unutun! Yenilenmesiyle birlikte 3008’in her şeyi değişti! Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Satılacak? Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Gelecek?

Yaşam alanı tasarımı daha önce gösterilen Yeni Peugeot 3008’in dış tasarım açısından ilk fotoğrafları da paylaşıldı. Peugeot 408 modelinde de olduğu gibi Fastback bir tasarıma geçiş yapan Yeni Peugeot 3008 modeli ilk olarak elektrikli versiyonuyla gösterildi. Bu platformun Stellantis’in uzun menzilli ve daha güçlü elektrikli araçlar üreteceği yeni platform olmasına kesin gözle bakılıyor. Yeni Peugeot 3008 sadece elektrikli bir model olarak satılmayacak. Ancak benzinli ve dizel beklentilerini artık karşılamayacak. Belki ilerleyen dönemlerde bir değişim olur ama şimdilik bildiklerim hibrit ve elektrikli olarak satılacağı.

Yeni Peugeot 3008 modelinde son derece iddialı hibrit seçenek olacak. 48V HYBRID sistemi, yeni nesil 136 HP PureTech benzinli motor, bir elektromotor ve yeni 6 ileri çift kavramalı elektrikli şanzımandan oluşuyor. Sürüş sırasında şarj olan bataryasıyla bu teknoloji, düşük motor devirlerinde ekstra tork sağlıyor ve yakıt tüketimini yüzde 15’e kadar azaltıyor deniyor. Böylece hibrit sistemle donatılan C segmentindeki bir SUV, şehir içi sürüşlerinde, sürüş süresinin yarısından fazlasını 0 emisyonlu elektrik modunda geçirebiliyor. Yeni motor, PureTech 130 EAT8’in yerini alacak. Şanzımana entegre, sabit mıknatıslı senkron elektromotor, 21 kW (28 HP) maksimum güç ve 55 Nm maksimum tork sunuyor. Bu modeller ayrıca, aracın yaklaştığını, yaya ve bisikletlilere hissettirmek için 30 km/s hıza kadar dışarıda ses çıkaran bir AVAS (Akustik Araç Uyarı Sistemi) ile donatılacak.

YENİ PEUGEOT 3008 FOTOLAR

PEUGEOT 48V HYBRID motor, hibrit sistemler için özel olarak tasarlanan, yeni, elektrikli 6 ileri, çift kavramalı şanzıman içeriyor. Şanzıman aynı zamanda elektromotoru, invertörü ve aracın boyutunu ve ağırlığını optimize eden sürüş performansını sağlayan ECU’yu barındırıyor. Yeni Peugeot 3008 modelinde EAT8 otomatik şanzıman kullanılmayacak gibi görünüyor. Elektrikli ve hibrit olarak satılacaksa Peugeot’nun efsane şanzımanına veda etmiş olabiliriz. Aracın yaşam alanıyla ilgili en çok dikkatimi çeken konuysa artık gösterge panelinin görülebileceği oldu. Birçok kullanıcının göremediği gösterge paneli yeni modelde üst tarafa taşınmış durumda.

Yeni Elektrikli Peugeot 3008, 700 km ve 525 km menzile sahip iki versiyonla satılacak. Uzun menzilli versiyon 230 HP, güç üretirken, diğeri 210 HP güç 343 Nm tork üretecek. 100 km/s hıza 8.7 sn’de çıkacak. Avrupa’da şubatta satılacak. Sanırım bize gelmesi yılın üçüncü çeyreğini bulacak. Hibrit ve elektrikli olarak satılacağı için fiyatı bugüne kadar ulaştığından bile fazla olarak gelecek gibi görünüyor.

Honda Türkiye yönetimi iki aydır Honda Civic Sedan modeline zam yapmadı! Gerçekten devir değişti mi?

Araba Habercisi Eylül 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi aşağıdaki bağlantılardan görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Satılacak? Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Gelecek?

Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Satılacak?

Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Satılacak? Yeni Peugeot 3008 Ne Zaman Gelecek?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba