Sekizinci Nesil Porsche’nin İkonik Modeli 911 Satışta Olan En Karlı Model Oldu!

Yeni Porsche 911 Satış Rakamları.
Yeni Porsche 911 Satış Rakamları.

Yeni Porsche 911 Satış Rakamları, En Çok Kar Ettiren Model Hangisi, En Çok Para Kazandıran Araba, En Çok Hangisi Kazanıyor, Araç Testleri detayları haberimizde. Geçtiğimiz yıl çıkan modellerden bu yılki satışlarda en karlı olan model ne bir Tesla ne de bir ‘hypersport’ araba oldu. Yıllardır üretilen ancak geçtiğimiz senenin sonunda yeni jenerasyonuyla satışa sunulan Porsche 911, satışta olan en karlı model olarak öne çıktı. Yeni Porsche 911 Satış Rakamları.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

8. nesil Porsche’nin ikonik modeli 911, Porsche’nin toplam satışları arasında sadece %11’lik bir paya sahip olmasına rağmen, Porsche’nin karının %30’luk kısmını oluşturdu. Bu kar oranı, en karlı modeller olan Ferrari F8 Tributo, Aston Martin DBX, Mercedes-Benz GLE ve BMW X5 gibi modelleri geride bırakıyor.

Örneğin, Ferrari F8 Tributo %50 kar marjına sahip, ancak Ferrari’nin toplam karının %17’sine katkıda bulunuyor. SUV modellerinde ise GLE, GLS ile birlikte Mercedes’in toplam satışlarının %9’unu oluştururken, kar miktarında %24’lük pay sahibi. BMW X5 ise markanın satışlarının adet olarak %7’sini oluşturmasına rağmen kar olarak %16’lık katkı sağlıyor.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Otomobil sektöründeki analistlerin yaptıkları değerlendirmelerde, otomobil üreticilerinin mevcut modellere ekledikleri seramik fren ve turbo gibi özelliklerle kar oranlarını artırdıkları belirtiliyor. Özellikle 911 için Turbo versiyonu ‘tamamen’ karlı bir seçenek oluyor. 911’in sadece Turbo seçenekleri, Porsche’nin bilançosunda yarım milyar dolar anlamına geliyor.

2018 yılında Porsche’nin küresel araç satışları %3 artışla 256.255 adet olarak gerçekleşti. Özellikle 911 modeli, piyasaya yılın son aylarında sürülmesine rağmen 35.573 adetlik satış yapıldı. Sadece 2018 yılındaki Porsche 911’in küresel satış rakamları, Bentley, Ferrari, Aston Martin ve Lamborghini’nin toplam satışlarından fazla adetlerde gerçekleşti.

Yeni Porsche 911 Satış Rakamları. Araba Habercisi Dergisi.

İddialı Özellikleriyle Citroen C5 Aircross SUV Satışa Sunuldu! Kaç Para Oldu?

En Çok Kar Ettiren Model Hangisi, En Çok Para Kazandıran Araba, En Çok Hangisi Kazanıyor, Araç Testleri. Araba Dergileri, Otomobil Dergileri.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba