Hyundai Santa Fe satışa sunuldu gözler Yeni Kia Sorento’ya çevrildi! Yeni Sorento’nun özellikleri nasıl?

Yeni Sorento fiyatı 2021.
Yeni Sorento fiyatı 2021.

Hyundai Santa Fe satışa sunuldu gözler Yeni Kia Sorento’ya çevrildi! Yeni Sorento’nun özellikleri nasıl? Yeni Sorento fiyatı 2021.

Instagram Hesabım

Yeni Kia Sorento iddialı bir tasarıma sahip. Bundan önceki Sorento nesillerinin sağlam, sert görünümlü estetiğini korumaya çalışan Kia tasarımcıları ilhamını bu yönde almış. Her zamankinden daha şık olan Sorento’nun yeniden tanımlanmış tasarımı, daha keskin çizgiler ve kesintisiz yüzeyler içeriyor. Bu değişim onu daha yuvarlak kenarlı önceki neslinden daha belirgin bir şekilde ayırıyor. Daha çağdaş geometrik detaylar ve geriye eğik duran tasarım detaylarıyla yerini aldığı modele göre daha iyi görünüyor.

Sorento’nun iddialı yüzü, Kia’nın ayırt edici ‘kaplan burnu’ ızgarasının yeni bir yorumuyla da sunuluyor. Izgara eskiye göre daha geniş ve her iki taraftaki farların etrafına geçiyor olması dikkat çekiyor. Farlar yeni bir ‘kaplan gözü’ LED gündüz sürüş lambasına sahip. Profilde, Sorento’nun oranları üzerinde çalışılan tasarım sayesinde daha uzun görünmesi ustalıkla sağlanmış. Yeni oranları kaputun uzunluğunu artırırken, A direğini ön akstan 30 mm daha geriye çekmiş. Kaputun arka kenarı çamurlukların etrafını dolaşırken, yeni dikey stop lambalarına kadar güçlü bir karakter çizgisine dönüşmüş.

889.000 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunulan yeni Hyundai Santa Fe’nin özellikleri neler?

Yeni Sorento, Seltos, Stonic, Sportage ve Telluride modellerini de içeren Kia’nın yeniden canlandırılan küresel SUV serisinin kalbinde yer alıyor. Yeni Kia Sorento, Kia’nın küresel tasarım ağındaki Güney Kore, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki üç stüdyo arasındaki işbirliğinin bir sonucu olarak tasarlanmış. Dördüncü nesil Kia Sorento, alan, pratiklik, verimlilik ve kalite için orta ölçekli SUV segmentinde standartları yükselten yepyeni bir platforma dayanıyor da deniliyor.

7 yıl 160 bin km garantinin sunulduğu Yeni Sorento Avrupa’da bu yılın başında satışa sunuldu. Sorento Hibrit, 1,6 litrelik T-GDi’yi (turboşarjlı benzinli doğrudan enjeksiyon) 1,49kWh lityum-iyon polimer pil paketi ve 44,2kW elektrik motoruyla yeni bir ‘Smartstream’ olarak adlandırılıyor. 230 HP ve 350 Nm tork üreten bu hibrit Sorento motorun hacminden dolayı ülkemizde de ÖTV açısından avantajlı olan bir model. Elbette yine uygun fiyatlı olmayacak ama motor hacmi yine de ona belirli bir avantaj sağlayacak. Güçlü bir 12 hoparlörlü BOSE surround ses ses sistemi araçta yer alacak olan iddialı özelliklerden olacak. Kardeşi Hyundai Santa Fe 889 bin TL’ye satışa sunuldu. Buradan yeni Sorento’nun fiyatını da tahmin etmek mümkün.

Honda Türkiye Temmuz 2021 kampanyasını açıkladı! Honda Civic Sedan kampanyasında neler var?

Araba Habercisi Dergisi’nin Temmuz 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Temmuz 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 30. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 30. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Temmuz 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

Yeni Sorento fiyatı 2021.

Yeni Sorento fiyatı 2021.

Yeni Sorento fiyatı 2021.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba