Yenilenen Toyota Corolla Sedan Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak? Hibriti çok iddialı geliyor!

Yeni Toyota Corolla Sedan 2023.
Yeni Toyota Corolla Sedan 2023.

İşte yeni Toyota Corolla Sedan! Türkiye’de üretilen bu model ne zaman satışa sunulacak? Yenilikler neler? Yeni Toyota Corolla Sedan 2023.

Instagram Hesabım

Toyota Corolla yarım yüzyıldan fazla bir süredir piyasada olmasına rağmen, sürücülerin ihtiyaç ve tercihlerindeki değişikliklere her zaman ayak uyduran bir otomobil olmuştur. 1966’dan bu yana 12 nesil boyunca 50 milyondan fazla dünya rekoru satışına da bu şekilde ulaşmıştır. Bu açıklama Toyota yönetimi tarafından yapılıyor. Bence de haklılar, olağanüstü bir başarı.

Yeni Toyota Corolla Sedan, 2023’ün ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak. Bizim buralarda da aynı tarihte satışa çıkacak.

Tasarımında ve yaşam alanı teknolojilerinde değişiklikler yapılan Corolla Sedan modelinde asıl iyileştirmeler güç aktarma organlarında ve elektronik aksamda yapılmış.

Öncelikle Hibrit Toyota Corolla Sedan seçeneğinden söz etmek istiyorum. Eskiden olduğu gibi araçta 1.8 litrelik benzinli motor ve elektrikli motor birlikte yer alıyor. Hibrit seçeneğin performansı konusunda bu yenilemeyle birlikte son derece iyi bir performans iyileştirmesi olmuş durumda. Beşinci nesil hibrit sistemi kullanacak olan Yeni Toyota Corolla sedan performans konusunda dikkat çekecek.

Güncel versiyonda maksimum güç 122 HP olarak açıklanırken yenilenmiş versiyonda güç 140 HP’ye çıkıyor. Bununla birlikte hızlanma karakterinde de önemli bir iyileşme söz konusu.

Güncel Toyota Corolla Sedan 100 km/s hıza 11 saniyede çıkarken yenilenmiş versiyon bu zamanı 9.2 saniyeye çekiyor. Son derece iyi bir gelişme olarak bu tüm kullanıcıların dikkatini çekecektir.

Yeni Opel Astra Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak? İşte Opel Türkiye’nin resmen açıkladığı o tarih!

Bunun sağlanması için şu değişiklikler olmuş: Güç kontrol ünitesi (PCU) ve transaks motoru yeniden tasarlandı ve lityum iyon pil daha güçlü hale getirilmiş. Daha küçük ve daha hafif hale getirilen bataryalar 18 kilogram hafifletilmiş. Bununla birlikte en önemli yeniliklerden birisi ani hızlanma istekleri sırasında yaşam alanına yansıyan motor gürültüsü de azaltılmış.

Yeni Corolla, en yeni nesil Toyota Safety Sense paketini diğer aktif sürüş ve park yardım sistemleriyle birleştirmiş. Yalnızca sürüşü daha kolay ve güvenli hale getirmekle kalmayan, aynı zamanda araçtaki tüm yolcuları ve diğer yol kullanıcılarının korunmasına yardımcı olan Toyota T-Mate ile donatılmış durumda. Araçta son derece önemli olan düşük hızda seyahat ederken gaz pedalının istemsiz bir şekilde ani kullanımının önüne geçen Acceleration Suppression sistemi de araçta kullanılmaya başlamış.

Yeni Peugeot 308 Türkiye’de ne zaman satılacak? Peugeot Türkiye tarafından resmi açıklama yapıldı!

Araba Habercisi Yaz Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 42. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 42. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Yeni Toyota Corolla Sedan 2023.

Yeni Toyota Corolla Sedan 2023

Araba Habercisi Dergisi Yaz 2022 Sayısı’nda neler var?

Siz isterseniz yine de önce boyaya bakın!

Yeni Suzuki S-CROSS Türkiye Yollarına Çıktı!

Yeni MG ZS EV Son Çeyrekte Türkiye’de satışa sunuluyor.

Hoşça kal Kadjar Merhaba Austral.

Audi A6 Avant e-tron concept gösterildi!

Ateş gibi araba: Mazda 3.

Yeni Dacia Duster hiç olmadığı kadar güçlü.

Renault MORPHOZ gerçek oldu.

Elektrikli araçların menzilinde devrim: Mercedes Vision EQXX.

Yeni Toyota Corolla Sedan 2023.

Yeni Toyota Corolla Sedan 2023.

Yeni Toyota Corolla Sedan 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba